vineri, 17 iulie 2015

INTERZIS LA RIDICAREA MASINILOR PARCATE NEREGULAMENTAR

Masinile parcate neregulamentar pe strada nu mai pot fi ridicate, dupa ce decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care prevede acest lucru, a fost publicata in Monitorul Oficial.
Decizia ICCJ a fost luata pe 25 mai, insa a aparut in Monitorul Oficial pe 15 iulie, data de la care prevederea devine astfel obligatorie, scrie Avocatnet.ro.
Masinile parcate ilegal nu mai pot fi ridicate, a decis ICCJ
Pe 25 mai, ICCJ decidea ca masura ridicarii masinilor este ilegala deoarece afecteaza dreptul la proprietate al cetateanului.
Pana acum, ridicarea masinilor se facea in baza unor decizii adoptate de consiliile locale. Din acest moment, daca o masina parcata ilegal va fi ridicata, proprietarul ei va avea castig de cauza in instanta, in cazul in care se va adresa justitiei.

Ridicarile de masini, istorie? Avocatul Poporului le contesta la Curtea Suprema

Conform deciziei Inaltei Curti, "procedura de aplicare a masurii tehnico-administrative constand in ridicarea vehiculelor stationate/oprite neregulamentar pe partea carosabila, prevazuta de art.64 si art.97 alin. (1) lit.d) si alin. (6) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002, nu poate fi reglementata prin hotarari ale consiliilor locale".

Totodata, in decizia ICCJ se mai precizeaza ca "atributiile de reglementare apartin autoritatilor administratiei publice centrale (Guvern), iar cele de executare, in concret, a masurii, autoritatii administratiei publice locale".


O.C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs