vineri, 12 iunie 2015

Cezar Preda: Moţiunea, absolut necesară. Ponta nu a explicat ce s-a întâmplat la alegerile din 2014

Deputatul Cezar Preda spune că moţiunea de cenzură era absolut necesară în condiţiile în care Victor Ponta nu a prezentat nici acum motivele pentru care românii din diaspora nu au putut vota la alegerile prezidenţiale şi s-a declarat convins că premierul "a dat ordin ca alegerile să fie blocate".

  Intr-o conferinţă de presă la Buzău, deputatul PNL Cezar Preda a declarat că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului era ”absolut necesară” având în vedere că prim-ministrul Victor Ponta nu a precizat până acum motivele pentru care românii din străinătate nu au putut vota la alegerile din noiembrie 2014.
"Moţiunea de cenzură este o acţiune a PNL care era absolut necesară acum, la şase luni de la alegerile prezidenţiale. A fost timp suficient ca premierul să poată să prezinte tuturor ce s- a întâmplat în noiembrie 2014, de ce zeci de mii de români nu au putut să voteze. Dacă premierul nu a prezentat situaţia in faţa Parlamentului, a naţiunii, sunt convins că el este cel care a dat ordin ca alegerile să fie blocate. Altfel nu are justificare", a spus Cezar Preda.
Parlamentarul a declarat că premierul nu poate fi "doar al PSD, al bugetarilor sau al românilor din România", ci el trebuie să fie premierul Guvernului României, care să-i reprezinte pe românii de pretutindeni.
În acelaşi context, liderul PNL a anunţat că, vineri, liberalii vor picheta Prefectura Buzău, în timp ce el se va afla în Parlament şi va vota pentru moţiunea împotriva Guvernului.
"Vom picheta prefecturile. Mâine, de la ora 13.00, un număr de 50 de oameni de la PNL vor fi în faţa Prefecturii pentru ca buzoienii să ştie că ar fi trebuit să primească răspuns de ce nu s-a putut vota în străinătate şi ce legislaţie trebuia făcută ca aceste probleme la vot să nu se mai repete. Eu voi fi în sală şi voi vota pentru moţiune, urmând ca evoluţia prim-ministrului s-o vedem cu toţii, să vedem cum va reuşi să pescuiască în apele tulburi în care e acuzat penal, iar partidul s-a făcut scut în faţa domniei sale", a conchis Cezar Preda.
PNL a depus, săptămâna trecută, la Parlament, moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Ponta, care este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul-democrat, restul fiind deputaţi şi senatori PNL. Moţiunea este intitulată "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!".
În moţiunea de cenzură se arată că Ponta ar fi vrut să ajungă preşedintele României "prin sabotarea deliberată a românilor din Diaspora" şi că "este timpul să recunoască şi să părăsească puterea".
Dezbaterea moţiunii de cenzură va începe vineri la ora 10.00.
Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese ca urmare a numirii ca ministru a lui Dan Şova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs