vineri, 17 iulie 2015

Topul celor mai bune universitati din lume

Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT) se afla pe primul loc in topul universitatilor pentru anul universitar 2014-2015, clasament dat publicitatii marti.
Universitatile britanice ocupa trei dintre primele cinci pozitii, alte trei figurand in top 20, scrie The Telegraph. Imperial College si University of Cambridge se afla la egalitate, pe locul 2, in timp ce pe locul 4 se afla Universitatea Harvard, din Statele Unite.
Pozitia a cincea este ocupata, din nou, de doua universitati britanice, in timp ce restul de patru pozitii din top 10 sunt ocupate de universitati americane.
Statele Unite domina din nou clasamentul celor mai bune universitati din lume
Prima universitate din afara celor doua tari prezenta in top este ETH Zurich, adica Institutul Federal Elvetian de Tehnologie, pe locul 12, in timp ce National University of Singapore este prima universitate asiatica prezenta in top, pe pozitia 22.
Topul celor mai bune universitati din lume pentru anul 2013 - 2014
In total, universitatile britanice ocupa 19 din primele 100 de locuri in topul universitatilor din intreaga lume, acestea fiind clasificate in functie de reputatia academica, reputatia angajatorilor, citarile facultatilor, rata de studenti internationali, precum si rata cadrelor didactice internationale.
Prima universitate din estul Europei aflata in acest top este universitatea de stat Lomonosov, din Moscova, pe locul 114, cu un punctaj de 66,9, valoarea de referinta fiind 100, pe care o are MIT.
In ce priveste universitatile din Romania, una singura se afla in primele 700, Universitatea din Bucuresti, situata pe locurile 651-700. Dupa locul 700 se mai claseaza si Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si Universitatea de Vest, din Timisoara.


Florin Necula

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs