marți, 21 iunie 2011

ACTIUNI ALE POLITISTILOR IN TARGURILE SAPTAMANALE DIN RM.SARAT SI SMEENI

Sâmbătă, în intervalul orar 07.00 – 11.00, efective din cadrul Birourilor de Ordine Publică pentru mediul Urban şi Rutier de la Poliţia municipiului Rm. Sărat, elevi aflaţi în practică la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău şi jandarmi au acţionat în Piaţa Centrală şi Oborul de animale pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor comerciale ilicite şi prevenirea furturilor ce se pot produce pe fondul aglomeraţiei specifice.
Echipele mixte de control au acţionat şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor comise cu violenţă şi disciplinarea tuturor categoriilor de participanţi la trafic.
Au fost legitimate peste 130 de persoane şi oprite pentru verificări peste 90 de autovehicule. Totodată, au fost efectuate 7 controale corporale sumare, iar altor 6 persoane le-au fost verificate bagajele pe care le transportau.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale, 5 la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 29 la O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, celelalte vizând aspecte sancţionate de H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.
Valoarea amenzilor aplicate a fost de peste 8.400 de lei.
O acţiune similară s-a desfăşurat pe raza localităţii Smeeni, poliţiştii de la Postul de poliţie Smeeni acţionând împreună cu jandarmi şi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare.
Pe lângă activităţile de prevenire a activităţilor comerciale ilicite, echipele de control au oprit pentru control şi maşinile care au tranzitat zonele verificate.
Au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de peste 1.100 de lei.

Sursa IPJ BUZAU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs