marți, 21 iunie 2011

Acţiune organizată de poliţişti în târgul anual „Drăgaica”

În zilele de sâmbătă şi duminică au fost desfăşurate acţiuni în târgul „Drăgaica”, la care au fost angrenaţi poliţişti din cadrul Birourilor Poliţiei de Ordine Publică pentru mediul Urban şi Rutier de la Poliţia municipiului Buzău şi efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău.
Principalul obiectiv a constat în prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul comerţului şi a urmărit depistarea persoanelor care nu respectă normele generale de comerţ, dar s-a acţionat şi pe linia depistării celor care oferă spre vânzare bunuri provenite din furt.
Totodată, au fost efectuate verificări şi cu privire la autovehiculele înmatriculate în străinătate şi expuse la vânzare pentru stabilirea situaţiei juridice, iar echipele mixte de control au acţionat pe linia prevenirii furturilor ce se pot produce pe fondul aglomeraţiei specifice.
Poliţiştii rutieri au fost prezenţi în zonă şi au acţionat pentru fluidizarea circulaţiei şi luarea măsurilor legale împotriva celor care nu respectă normele rutiere.
În total, în cele două zile au fost legitimate peste 120 de persoane, dintre care 12 au fost supuse unui control corporal sumar, iar altor 40 le-au fost verificate bagajele pe care le aveau asupra lor.
Au fost efectuate verificări la aproximativ 30 de comercianţi, în urma neregulilor constatate fiind aplicate 13 sancţiuni contravenţionale la Legea nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
Poliţiştii au luat măsuri de sancţionare împotriva a 6 persoane care nu au respectat prevederile Legii nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi a 4 şoferi care au încălcat prevederile O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de peste 3.000 de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs