vineri, 27 decembrie 2013

Gheorghe Coman poate fi arestat. Camera Deputaţilor a aprobat solicitarea MJ privind arestarea preventivă a deputatului. DNA a emis mandat de aducere

Plenul Camerei a aprobat vineri, prin vot secret cu bile, solicitarea MJ privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman, fiind întrunite 190 de voturi în favoarea solicitării procurorilor, au declarat pentru MEDIAFAX surse parlamentare. Direcţia Naţională Anticorupţie aşteaptă să primească avizul dat de Plenul Camerei Deputaţilor privind arestarea preventivă a lui Gheorghe Coman şi a emis mandat de aducere pe numele deputatului, care urmează să fie audiat, vineri, la sediul central al DNA, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii anticorupţie nu vor dispune reţinerea lui Gheorghe Coman, mandatul de aducere vizând strict audierea deputatului, au declarat pentru MEDIAFAX sursele citate.
Potrivit aceloraşi surse, după ce instanţa supremă va primi propunerea de arestare preventivă a deputatului Gheorghe Coman, ICCJ va trebui să îl citeze, conform procedurii, după care va soluţiona cauza.
Potrivit rezultatului oficial al votului anunţat de la tribuna Camerei Deputaţilor, din totalul de 224 de voturi valabil exprimate, 190 de voturi au fost "pentru" şi 34 "împotrivă".

La şedinţa de plen Gheoghe Coman nu a fost prezent pentru a-şi prezenta punctul de vedere.

Ministerul Justiţiei a anunţat săptămâna trecută, joi, că ministrul Robert Cazanciuc i-a trimis preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PC Gheorghe Coman într-un dosar penal instrumentat de DNA.
Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a solicita preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman, urmărit penal pentru fapte corupţie.
DNA a arătat, într-un comunicat, că deputatul a fost prins joi, după ce a fugit cu maşina la momentul flagrantului.
"Ulterior, procurorul şef al DNA,  Laura Codruţa Kövesi a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Coman Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite", se mai arată în comunicat.

Sursa MEDIAFAX

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs