miercuri, 13 martie 2013

REACŢII la anunţul Ministrului Sănătăţii privind desfiinţarea direcţiilor de sănătate publică judeţene şi CAS judeţene

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat, marţi, că direcţiile de sănătate publică judeţene şi casele de asigurări de sănătate publică judeţene vor fi desfiinţate în următoarele zile. Decizia i-a luat prin surprindere pe unii directori de instituţii, majoritatea acestora fiind de părere că desfiinţarea nu se poate face în câteva zile.
Preşedinte CAS Buzău: Desfiinţarea caselor şi direcţiilor de sănătate nu se face de pe o zi pe alta

Preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Publică Buzău, Cornel Vasilescu, consideră că desfiinţarea caselor de sănătate şi a direcţiilor de sănătate publică, măsură anunţată de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, nu se poate realiza "de pe o zi pe alta".
Potrivit lui Vasilescu, măsura desfiinţării caselor de sănătate şi a direcţiilor de sănătate publică, necesită timp, iar ideea înfiinţării unor instituţii regionale nu este valabilă atâta vreme, cât ţara nu este împărţită încă în regiuni.
"Deocamdată, nu ştim dacă se vor face nişte lucruri de pe o zi pe alta. DSP-urile sunt de atâţia ani, casele de sănătate din 1999, fondul de sănătate e un fond cu destinaţie specială care este în subordinea ANAF. Nu ştiu dacă proiectul domnului ministru se poate realiza de pe-o zi pe alta",a declarat, marţi, directorul CJAS Buzău, Cornel Vasilescu.
La rândul său, directorul DSP Buzău, medicul Venera Acsinte, a declarat, marţi, că este puţin probabilă desfiinţarea direcţiilor de sănătate, fiind mai degrabă vorba de înfiinţarea unor instituţii regionale.
"Această idee a fost vehiculată în ultimele luni destul de ardent şi sigur ne aşteptam ca odată cu regionalizarea şi descentralizarea, DSP-urile să capete o altă formă. Sunt convinsă că aşa va fi. Acum, nu avem informaţiile concrete a ce va înseamna viitoarea direcţie sanitară, nici locul pe care-l va ocupa într-o eventuală ierarhie, dar sunt convinsă că sănătatea publică va fi, în continuare, o preocupare primodială pentru decidenţi, că DSP, sub o altă formă, va căpăta o altă structură", a declarat directorul DSP Buzău, medicul Venera Acsinte.
Conform sursei citate, la nivelul DSP Buzău există un deficit de personal de zece persoane.

S.Galer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs