luni, 28 mai 2012

Cezar Preda: Conducerea PDL este statică şi lipsită de mesaje puternice către partid şi români

Conducerea PDL este "statică şi lipsită de mesaje puternice către partid şi români", a declarat, luni, deputatul PDL Cezar Preda, nemulţumit că BPN al PDL a decis că nu este oportună depunerea unei moţiuni de cenzură.

Cezar Preda, cel care a propus depunerea unei moţiuni de cenzură de către PDL, i-a criticat pe Vasile Blaga şi pe Ioan Oltean, care n-au susţinut această propunere.
"În privinţa pauzelor pe care le luăm noi, cei care suntem implicaţi în bătălia electorală, îi transmit colegului meu Ioan Oltean că ar trebui să întrebe echipele din teritoriu dacă cineva a luat pauză pentru că domnia sa sigur a luat o pauză mare în privinţa implicării. Iar domnului Blaga îi spun că România nu se destabilizează printr-un procedeu democratic de moţiune de cenzură", a precizat Preda.

El a arătat că este "foarte mâhnit" de reacţia colegilor din conducerea PDL faţă de propunerea lui privind necesitatea depunerii unei moţiuni de cenzură de către PDL în Parlament.

"Reacţia celor care conduc PDL este o reacţie statică de neimplicare în toate planurile luptei politice şi este o reacţie a unor oameni care nu sunt implicaţi în bătălia pe plan local. Nu-i de nasul celor din BPN să intre în bătălia locală, dar văd că nici în altă bătălie care cere implicare", a adăugat Cezar Preda.

El l-a criticat şi pe purtătorul de cuvânt al PDL Sever Voinescu care a declarat zilele trecute că PDL ar putea ajunge la guvernare mai devreme decât credea acesta.

"Ce încredere să aibă armata militanţilor PDL când purătorul de cuvânt al acestei conduceri, Sever Voinescu, ne spunea, zilele trecute, că el crede că vom ajunge la guvernare peste trei ani, adică mai devreme decât prevedea domnia sa", a adăugat Preda.

BPN al PDL a decis, luni, că nu este momentul depunerii unei moţiuni de cenzură, dar a hotărât să apeleze la serviciile unei case de avocatură care îi va apăra pe cei care se simt ameninţaţi de premierul Victor Ponta, a declarat purtătorul de cuvânt al campaniei PDL, Traian Ungureanu.

Secrtarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, luni, că reprezentanţii PDL sunt preocupaţi de campania electorală şi de obţinerea unui scor electoral cât mai bun în alegeri şi nu de depunerea unei moţiuni de cenzură, aşa cum propune deputatul PDL Cezar Preda.

Oltean a spus că probabil Cezar Preda era într-o pauză în campania electorală când a propus aşa ceva.

"Am aflat şi eu de preocuparea colegului meu, probabil că a fost făcută într-o pauză în campanie. Nu cred că aceasta este preocupare nici a lui Cezar Preda, nici a altora din PDL. Preocuparea noastră este că convingem electoratul că trebuie să ne dea votul nouă şi că merităm votul a cât mai mulţi primari, preşedinţi de consilii judeţene. Şi pe urmă vedem ce-o mai fi. Dar în momentul ăsta nu cred că avem motive să ne gândim la altceva decât campania electorală", a precizat Ioan Oltean, înainte de şedinţa BPN al PDL.
Şeful campaniei electorale a PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că nu crede că este oportună acum depunerea unei moţiuni de cenzură, arătând că PDL nu trebuie să contribuie la destabilizarea României.
Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, sâmbătă, că democrat-liberalii trebuie să introducă, la începutul lunii iunie, o moţiune de cenzură, el acuzând "intervenţia brutală în justiţie" a Cabinetului Ponta şi prezenţa în Guvern a unor oameni cu probleme de imagine şi de probitate morală.
Preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat, sâmbătă că propunerea deputatului PDL Cezar Preda privind introducerea unei moţiuni de cenzură poate fi discutată, luni, la şedinţa BPN al partidului.
Vicepreşedintele PDL Traian Igaş a declarat, sâmbăta că Guvernul Ponta "s-a remarcat printr-o răutate nemaiîntâlinită" şi este obligaţia opoziţiei actuale de a-l sancţiona printr-o moţiune, prin care să scoată în evidenţă faptul că majoritatea promisiunilor nu au fost respectate.

O.C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs