vineri, 25 mai 2012

Buzău: Peste 60 de gospodării din 11 localităţi, inundate în urma ploilor


Unsprezece localităţi din judeţul Buzău, între care oraşele Buzău şi Râmnicu Sărat, au fost afectate de inundaţii în urma ploilor căzute în ultimele 24 de ore, fiind inundate subsolurile unor blocuri şi peste 60 de gospodării.
Potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, colonel Dănuţ Nicolae, în urma ploilor din ultimele 24 de ore s-au produs inundaţii în comunele Pârscov, Mărăcineni, Ţinteşti, Vipereşti, Săgeata, Vadu Paşii, Puieşti şi Valea Râmnicului. În aceste comune a fost avariat un podeţ tubular peste pârâul Sărăţel, astfel că în satele Curcăneşti şi Tocileni din comuna Pârscov se poater ajunge doar pe jos. De asemenea, apa a inundat mai multe gospodării şi locuinţe.În comuna Vipereşti, a fost afectată o porţiune din DN10, iar vineri dimineaţă circulaţia se desfăşoară cu dificultate pe acest tronson. În comuna Săgeata, şase gospodării au fost inundate, iar un drum judeţean a fost avariat, în timp ce în muncipiul Buzău a fost inundat subsolul Centrului de Plasament nr. 1, patru încăperi unde erau depozitate alimente, materiale sanitare şi haine fiind acoperite de ape.
De asemenea, au fost inundate subsolul noii maternităţi din Buzău, nefuncţională încă, o librărie la subsolul căreia erau depozitate sute de volume, un complex hotelier, 23 de gospodării şi subsolul unui bloc de locuinţe.La Râmnicu Sărat, au fost inundate 26 de gospodării de pe 15 străzi, precum şi subsolurile a două blocuri.Totodată, în comuna Vipereşti zeci de case riscă să se prăbuşească în urma ploilor abundente înregistrate în ultimele ore.Viceprimarul localităţii Vipereşti, Vlad Aurică, a declarat, vineri, că există riscul ca 40-50 de locuinţe construite din chirpici, dintr-un cătun locuit de romi, să se prăbuşească în orice moment. În câteva case au intrat apa şi nămolul, iar cinci familii cu numeroşi copii trebuie evacuate. Autorităţile au vrut să îi ducă pe oameni în Căminul cultural, însă aceştia au refuzat, spunând că nu vor să-şi lase agoniseala de-o viaţă.Viceprimarul comunei Vipereşti a mai spus că a anunţat deja Prefectura şi a solicitat module de locuit pentru că în afara Căminului cultural Primăria nu dispune de alte spaţii pentru oamenii care trebuie evacuaţi, administraţia locală neavând nici bani pentru a le cumpăra acestora mâncare şi apă.În comuna Vipereşti, în urma ploilor peste 40 de fântâni au fost colmatate, pompierii încercând la ora transmiterii acestei ştiri să scoată cu motopompele mâlul din puţuri.Tot în comuna buzoiană Vipereşti, două sate, Ruşavăţ şi Muscel, sunt izolate vineri dimineaţă după ce drumul care le lega de centrul localităţii a fost distrus. Potrivit viceprimarului Vlad Aurică, aproximativ 1.000 de oameni din cele două sate sunt izolaţi, la aceştia putându-se ajunge doar pe jos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs