duminică, 30 octombrie 2011

Transporturi ilegale de material lemnos

Vineri după-amiază, în jurul orei 15.00, în timp ce acţionau în zona Pădurii Spătaru, poliţişti din cadrul Secţiei 5 de poliţie rurală Costeşti au luat măsura sancţionării contravenţionale, conform Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, împotriva a trei localnici în vârstă de 30, 40, respectiv 43 de ani, pe care i-au depistat, în timp ce transportau material lemnos pentru care nu aveau niciun document de provenienţă.
Încărcătura a fost ridicată în vederea confiscării şi predată reprezentanţilor Ocolului Silvic Buzău.
În aceeaşi zi, poliţiştii din cadrul Secţiei 7 de poliţie rurală Grebănu au sancţionat contravenţional un bărbat de 53 de ani din Rm. Sărat, care a fost depistat în timp ce transporta cu o autoutilitară, lemn de foc, pentru care nu avea nici un act de provenienţă.
El a fost oprit de un echipaj mixt – poliţişti şi specialişti silvici – care acţiona pe raza localităţii Buda.
A fost sancţionat conform Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar în baza aceluiaşi act normativ materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Rm. Sărat.



Controale la comercianţii din zona Bazar

Vineri, în intervalul orar 10.00 – 12.00, efective din cadrul Biroului
Poliţiei de Ordine Publică pentru Mediul Urban şi din cadrul Compartimentului Poliţiei de Proximitate de la Poliţia municipiului Buzău au acţionat în piaţa din zona Obor, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, a furturilor din genţi, buzunare sau din magazine, desfăşurându-se activităţi şi pentru combaterea activităţilor comerciale ilicite. Totodată, echipele de control au urmărit şi identificarea unor persoane care încearcă să comercializeze bunuri provenite din furt.
Au fost legitimate peste 40 de persoane, în câte 8 situaţii fiind efectuat şi controlul bagajelor şi controlul corporal sumar.
Pentru că au încălcat prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, împotriva a 8 comercianţi s-au luat măsuri de sancţionare contravenţională, amenzi fiind aplicate şi pentru două persoane care nu au respectat prevederile Legii nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
De asemenea, poliţiştii au ridicat mai multe bunuri de uz casnic şi haine, în valoare de aproximativ 1.000 de lei, pentru care unul dintre comercianţi nu avea documente de provenienţă.
Valoarea totală a amenzilor aplicate de fost de peste 3.900 de lei.



Suspect identificat

Vineri, poliţişti din cadrul Secţiei 7 de poliţie rurală Grebănu au identificat şi prins un adolescent în vârstă de 18 ani din comuna Podgoria, principalul suspect în cazul unui furt de telefon mobil, comis în luna septembrie 2011.
Fapta, înregistrată iniţial în evidenţe cu autor necunoscut, a fost sesizată Poliţiei de persoana vătămată – un râmnicean în vârstă de 24 de ani.
Împotriva suspectului s-a început urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.
Poliţiştii din cadrul Secţiei 7 de poliţie rurală Grebănu continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului.





A ajuns la spital după ce a fost agresat de prietenul de pahar

Vineri, în jurul orei 14.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 7 de poliţie rurală Grebănu au fost sesizat de reprezentanţii Spitalului Municipal Rm. Sărat cu privire la faptul că la unitatea respectivă s-a prezentat un bărbat de 44 de ani din comuna Grebănu care a declarat că a fost victima unei agresiuni.
Din primele cercetări efectuate de echipa operativă a rezultat că incidentul s-a produs în seara precedentă, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al unor discuţii în contradictoriu.
În timp ce se afla la locuinţa sa din comuna Grebănu, bărbatul de 44 de ani a fost agresat de un cunoscut în vârstă de 60 de ani, persoană ce îi era coleg de muncă şi, împreună, obişnuiau să consume băuturi alcoolice.
În seara de 27 octombrie, bărbatul a primit îngrijiri de specialitate de la un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Buzău care a intervenit la faţa locului, însă a refuzat să fie transportat la spital. Pentru că starea de sănătate s-a înrăutăţit, în ziua de 28 octombrie a fost internat la Spitalul Municipal Rm. Sărat.
Victima îşi rezervă dreptul de a depune plângere în termenul legal.



La doar 15 ani, a condus autoturismul fratelui său şi a provocat un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Poliţiştii au stabilit că înainte de a se urca la volan minorul a consumat băuturi alcoolice, etilotestul indicând o concentraţie alcoolică de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de 28 spre 29 octombrie, cu puţin înainte de ora 00.00, un bărbat de 32 de ani din comuna Mărăcineni a sesizat poliţiştii din cadrul Secţiei 1 de poliţie rurală Mărăcineni cu privire la faptul că a găsit autoturismul proprietate, parcat în faţa locuinţei, avariat, iar persoana care a provocat evenimentul a părăsit locul faptei.
Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că, în timp ce se afla la domiciliu, reclamantul a auzit un zgomot puternic, iar în momentul în care a ieşit afară pentru a vedea ce se întâmplă a constatat că i-a fost lovită maşina.
În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a fost identificat şi prins principalul suspect, un adolescent în vârstă de 15 ani din municipiul Buzău, care a
recunoscut că în timp ce conducea autoturismul fratelui său pe raza comunei Mărăcineni a lovit maşina reclamantului, care a fost proiectată într-un alt autoturism parcat în apropiere.
În timpul cercetărilor, poliţiştii au constatat că minorul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, aparatul „Drager” indicând o concentraţie alcoolică de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de poliţiştii din cadrul Secţiei 1 de poliţie rurală Mărăcineni.



Depistat băut în trafic

În noaptea de 28 spre 29 octombrie, în jurul orei 02.30, în timp ce acţionau pe DN 10, pe raza localităţii Siriu, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraş Nehoiu şi un jandarm au oprit pentru control o autoutilitară la volanul căreia se afla un tânăr de 28 de ani din comuna Siriu.
În timpul verificării documentelor, echipajul a constatat că şoferul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.
I-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi i s-a întocmit dosar penal conform art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.



Şoferii depistaţi băuţi şi „vitezomanii” lăsaţi fără permise de poliţiştii rutieri. Constatările au aparţinut echipajelor angrenate într-o acţiune desfăşurată în noaptea de 28 spre 29 octombrie

În noaptea de 28 spre 29 octombrie, în intervalul orar 20.00 – 04.00, efective din cadrul Serviciului Rutier şi de la Biroul Rutier de la Poliţia municipiului Buzău au acţionat pe raza municipiului Buzău pentru depistarea şi scoaterea din trafic
a conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice şi disciplinarea tuturor participanţilor la trafic.
Au fost oprite pentru control peste 170 de autovehicule, cu privire la 17 dintre acestea, înmatriculate în străinătate, fiind efectuate verificări în bazele de date speciale pentru stabilirea situaţiei juridice.
Astfel, poliţiştii au depistat în trafic un autoturism înmatriculat în Germania, ce figura ca fiind furat din acelaşi stat, din data de 21 octombrie 2011.
La volanul maşinii a fost identificată o tânără de 25 de ani din Focşani, care nu a putut da detalii cu privire la autoturismul respectiv.
Cercetările sunt continuate pentru clarificarea tuturor aspectelor cauzei.
În aceeaşi seară, poliţiştii au întocmit dosar penal unui buzoian de 31 de ani, care a fost oprit de echipajul care a acţionat pe strada Columbelor din municipiul Buzău. În cazul său, poliţiştii au constatat că se urcase băut la volan, etilotestul indicând o concentraţie alcoolică de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Totodată, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În total, în timpul desfăşurării acţiunii, poliţiştii rutieri au aplicat 143 de sancţiuni contravenţionale participanţilor la trafic, au reţinut 9 permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare.
Pe lângă buzoianul care s-a ales cu dosar penal pentru că s-a urcat băut la volan, au mai fost depistaţi băuţi în trafic alţi cinci conducători auto. Întrucât în cazul lor etilotestele au indicat valori de până în 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, au fost sancţionaţi contravenţional cu puncte amendă, iar permisul de conducere le-a fost reţinut pentru o perioadă de 90 de zile.
Tot pentru 90 de zile vor fi pietoni alţi patru şoferi care au apăsat prea mult pedala de acceleraţie, maşinile cu care se deplasau fiind înregistrate rulând cu viteze mai mari de 100 km/h în localitate, respectiv în municipiul Buzău.



Alţi şoferi „lăsaţi” pietoni în urma abaterilor comise în trafic

Ziua de 28 septembrie a fost „cu ghinion” şi pentru alţi 9 conducători auto, care, din cauza abaterilor comise, au predat permisele de conducere poliţiştilor rutieri.

În 8 situaţii a fost vorba despre vitezomani, ale căror maşini au fost înregistrate de radar rulând cu viteze mai mari de 150 km/h pe DN 2 E85, în afara localităţilor Racoviţeni şi Grebănu.
Cel mai rapid a fost bolidul unui bărbat de 52 de ani din Vrancea, care a fost înregistrat de radar rulând cu 172 km/h.
Tot ieri, un alt şofer, care nu a respectat culoarea roşie a unuia dintre semafoarele instalate pe strada Unirii din municipiul Buzău, a predat permisul, însă pentru o perioadă de 30 de zile.



Accidente de circulaţie


Vineri, în jurul orei 11.00, pe strada Obor din municipiul Buzău s-a produs un accident de circulaţie.
Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că, în timp ce conducea un autoturism către strada Unirii, un buzoian de 57 de ani a acroşat şi accidentat o tânără de 19 ani, din Buzău, care s-a angajat în traversarea străzii Obor, pe culoarea roşie a semaforului electric, aflat în funcţiune.
Evenimentul s-a soldat cu rănirea pietonului, care a suferit leziuni ce au necesitat internarea.
În cauză s-a întocmit dosar penal.



Ieri, în jurul orei 18.00, a fost sesizată producerea unui accident de circulaţie pe DN 1 B E577, în afara localităţii Pietroasele.
Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a rezultat că, în timp ce conducea un autoturism către Ploieşti, un prahovean de 38 de ani nu a păstrat o distanţă de siguranţă faţă de un alt autoturism ce rula în faţa sa, al cărui conducător auto – un buzoian de 51 de ani – oprise pentru a efectua un viraj la stânga, către localitatea Clondiru şi a intrat în coliziune cu acesta.
Accidentul s-a soldat cu rănirea unei pasagere din maşina lovită, o femeie de 54 de ani din comuna Ulmeni, care a suferit leziuni ce nu au necesitat internarea.
S-a întocmit dosar penal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs