joi, 8 septembrie 2011

Un poliţist a refuzat o mită de 1.000 euro

Ieri, 07.09.2011, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Buzău, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au prins în flagrant un cetăţean care a încercat să mituiască un poliţist cu 1.000 euro pentru a scăpa de un dosar penal. Flagrantul a fost organizat în urma denunţului depus de poliţist la Direcţia Generală Anticorupţie – Buzău.
Astfel, în noaptea de 11/12.07.2011, lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău – Secţia 1 de Poliţie Rurală Mărăcineni, l-au depistat în trafic pe raza comunei Mărăcineni pe B.M., conducând un autoturism pe drumurile publice în stare de ebrietate, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal.
La data de 05.09.2011, conducătorul auto s-a prezentat la sediul Secţiei 1 de Poliţie Rurală Mărăcineni, ocazie cu care i-a promis unui ofiţer de poliţie 1.000 euro pentru rezolvarea favorabilă a dosarului penal.
În baza denunţului poliţistului, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – B.J.A. Buzău, sub coordonarea procurorului competent au procedat la organizarea flagrantului în sediul unităţii de poliţie.
Faţă de numitul B.M. a fost începută urmărirea penală pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 255 Cod Penal, în condiţiile art. 7, al. 2 din Legea nr. 78 / 2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Astăzi, 08.09.2011, cel în cauză a fost prezentat Tribunalului Buzău, instanţa emiţând pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Sursa IPJ Buzau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs