joi, 16 iunie 2011

Guvernul discută modificarea taxei auto prin lege, cu restituiri de bani doar plătitorilor din 2011

Guvernul a discutat, în şedinţa de joi, varianta ca modificările la taxa auto să fie promovate printr-un proiect de lege transmis şi Parlamentului spre dezbatere şi ca restituiri de bani să fie acceptate doar pentru proprietarii de maşini care au achitat taxa începând cu ianuarie 2011.

"Varianta discutată este ca modificările să fie promovate sub forma unei legi, iar restituirile de bani să fie calculate ca diferenţe dintre cuantumul taxei achitate conform ultimei modificări, aplicate începând cu ianuarie 2011, şi noile reguli. Astfel, se plăteşte diferenţa pentru cei care au achitat ultima formulă de taxă", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Principiul aplicării unei taxe auto la prima vânzare a maşinii deja înmatriculate va fi menţinut, au mai arătat sursele.

O decizie finală urmează să fie luată de Guvern într-o şedinţă viitoare.

Promovarea prin proiect de lege a noii forme a taxei auto presupune ca modificările să nu intre în vigoare în perioada imediat următoare, ci după avizul Parlamentului.

Prin proiectul de lege va fi abrogată OU 50/2008 privind taxa auto.
Un proiect de act normativ prezentat recent de MEDIAFAX relevă că taxa de poluare auto va fi redusă cu 30% comparativ cu nivelul actual indiferent de tipul de motorizare conform standardelor Euro, dar nu şi pentru maşinile dotate cu motor Euro 5, în cazul cărora taxa va rămâne nemodificată.

În acelaşi timp, pentru maşinile cele mai poluante din categoria non-euro, cuantumul taxei va fi redus mai puţin sau deloc.

Sursa Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs