vineri, 17 iunie 2011

 Armă deţinută ilegal, ridicată de poliţişti pentru continuarea cercetărilor

Ieri, 15 iunie, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au continuat acţiunile de verificare a deţinătorilor legali de arme şi muniţii, urmărind totodată şi depistarea deţinătorilor ilegali.
Au fost efectuate controale la patru persoane din comuna Poşta Câlnău, care figurau în evidenţe, ocazie cu care poliţiştii au verificat existenţa documentelor în baza cărora sunt deţinute armele şi dacă sunt respectate condiţiile de păstrare.
De asemenea, la domiciliul unui bărbat de 48 de ani, din aceeaşi localitate, a fost găsită o armă cu aer comprimat, calibru 4,5 mm, deţinută fără respectarea prevederilor legale.
Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal conform art.136 ind.1 din Legea nr.295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, iar arma a fost ridicată pentru continuarea cercetărilor.


 Suspect reţinut de poliţiştii din Berca

În continuarea cercetărilor pentru identificarea şi prinderea principalilor suspecţi în cazul unui furt din locuinţă comis la începutul lunii iunie a.c. pe raza localităţii Berca, poliţiştii din cadrul Poliţiei Comunale Berca au descins miercuri la imobilul în care locuieşte un tânăr de 25 de ani, suspectat de comiterea faptei.
Activitatea s-a desfăşurat în baza autorizaţiei de percheziţie domiciliară emisă de Judecătoria Buzău.
Poliţiştii au găsit un telefon mobil şi un laptop, identice cu cele reclamate ca fiind furate în noaptea de 8 spre 9 iunie a.c. şi care au fost recunoscute de către păgubit.
Fapta figura în evidenţe cu autor necunoscut.
Totodată, de la domiciliul tânărului a fost ridicat, în vederea expertizării, şi un pistol din categoria armelor neletale supuse notificării, pentru care acesta nu deţinea niciun document de provenienţă şi nici nu se prezentase la Poliţie pentru a îndeplini procedurile legale.
Împotriva tânărului a fost începută urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat şi s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.


 Şase constănţeni au fost reţinuţi de poliţiştii buzoieni după ce au furat bunuri dintr-un tren de marfă

Miercuri, în jurul orei 21.00, mecanicul unui tren de marfă ce se deplasa pe relaţia Constanţa – Buzău a apelat S.N.U.A.U. „112” şi a sesizat că, între staţiile CFR Bentu – Tabărăşti, a fost acţionat sistemul de frânare al trenului.
La scurt timp, poliţişti din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Buzău şi de la Postul de poliţie Gălbinaşi au intervenit la faţa locului şi au depistat în zonă două autovehicule şi şase bărbaţi.
Într-unul dintre autovehicule, înmatriculat în Constanţa, au fost găsiţi 19 saci plini cu zahăr brut şi alţi zece saci în care nu se încărcase nimic, în cealaltă maşină fiind găsiţi alţi 11 saci goi.
Cei şase bărbaţi au fost conduşi la sediul Poliţiei pentru audieri, ocazie cu care s-a stabilit că sunt din judeţul Constanţa, au vârste cuprinse între 20 şi 37 de ani şi sustrăseseră zahărul din trenul de marfă respectiv.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „sustragerea de bunuri din vagoanele care sunt în compunerea unui tren aflat în circulaţie”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.6 alin.1 din Legea nr.289/2005 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional în domeniul transportului pe calea ferată şi „asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 323 din Codul Penal.
Poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Buzău au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva celor şase constănţeni.


 Depozitul unei firme, „mutat” în gospodăriile a doi bărbaţi din comuna Luciu

Ieri, 15 iunie, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Pogoanele, efective de la Posturile de poliţie Luciu, Largu şi Cilibia şi de la Poliţia oraş Pogoanele au efectuat două percheziţii domiciliare la locuinţele unor bărbaţi din comuna Luciu, în vârstă de 51 şi 19 ani.
Poliţiştii au găsit în cele două imobile peste 200 de ţevi metalice de diferite dimensiuni, peste 120 de bride metalice galvanizate, 20 de profiluri din tablă zincată, 10 panouri de tablă zincată, 6 dulapi metalici, mai mulţi metri de cablu electric şi furtun – pexal, bunuri a căror provenienţă nu a putut fi justificată.
În urma investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că toate bunurile au fost sustrase dintr-un imobil de pe raza comunei Luciu, aparţinând unei societăţi comerciale ai cărei reprezentanţi au mutat sediul firmei la sfârşitul anului 2008.
Administratorul firmei a precizat că toate bunurile găsite aparţin societăţii sale şi a estimat valoarea pagubei la suma de 1000 lei.
Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraş Pogoanele continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi suspecţi.


Acţiune pentru siguranţa traficului rutier

Poliţiştii rutieri au reţinut permisele a 9 şoferi care au încălcat prevederile legale referitoare la viteză.

Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a organizat miercuri, în colaborare cu Serviciul Rutier Vrancea, o acţiune pentru prevenirea accidentelor de circulaţie ce se pot produce pe fondul excesului de viteză sau vitezei neadaptate la condiţiile de drum.
În intervalul orar 15.00 – 20.00, aparatele radar au fost amplasate în sistem „cascadă” pe DN2 E85, atât în localităţi, cât şi în afara localităţilor şi au înregistrat 80 de autovehicule ce rulau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise.
Poliţiştii rutieri au reţinut 11 permise în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 9 dintre cei rămaşi fără permise fiind şoferi care au apăsat mult prea mult pedala de acceleraţie, iar 2 (tineri în vârstă de 29 şi 30 de ani, ambii din Republica Moldova) s-au angajat în depăşiri neregulamentare în zona Oreavu.
Cea mai mare viteză – 177 km/h - a fost indicată în cazul unui autoturism condus în afara localităţii Grebănu de către o râmniceancă în vârstă de 26 de ani, iar printre vitezomani s-a numărat şi un tânăr de 19 ani, din Botoşani, care şi-a condus maşina cu 148 km/h tot în afara localităţii Grebănu, cu toate că avea mai puţin de un an practică de conducere – obţinuse permisul în luna septembrie 2010.

Potrivit art. 50 alin. 4 din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, „Viteza maximă admisă în afara localităţilor pentru autovehiculele ai căror conducători au mai puţin de un an practică de conducere sau pentru persoanele care efectuează pregătirea practică în vederea obţinerii permisului de conducere este cu 20 km/h mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse”.


ALEGE VIAŢA!


Unul băut, altul fără permis, dar amândoi cu dosar penal

Miercuri după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj rutier care acţiona pe DJ 203D, în comuna Scutelnici a oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla un localnic în vârstă de 34 de ani.
În timpul verificării documentelor, poliţiştii au constatat că şoferul emana halenă alcoolică şi l-au testat cu aparatul „Drager”, etilotestul indicând o concentraţie alcoolică de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei şi i s-a întocmit dosar penal conform art.87 alin.1 din O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Poliţiştii rutieri au mai întocmit ieri un dosar penal pe numele unui tânăr în vârstă de 29 de ani, din Buzău, pe care l-au depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN 10, în localitatea Ojasca, deşi nu posedă permis de conducere.


Alte nereguli din trafic

În cadrul activităţilor desfăşurate pentru disciplinarea participanţilor la trafic, poliţiştii rutieri au mai reţinut alte 9 permise de conducere, dintre care patru pentru depăşiri efectuate pe marcajul longitudinal continuu, pe trecerea de pietoni sau în zona de acţiune a indicatorului „Depăşirea interzisă”, două pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversare regulamentară şi câte unul pentru viteză, circulaţie pe contrasens şi neprezentarea în termenul legal pentru declararea unui accident soldat doar cu pagube materiale.
De asemenea, au mai fost sancţionaţi contravenţional 33 de pietoni care au traversat strada prin alte locuri decât cele special amenajate, dar şi 6 conducători de mopede care nu au ţinut cont de normele rutiere.

Sursa IPJ Buzau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs