sâmbătă, 4 iunie 2011

Emil Boc: USL nu vrea revizuirea Constituţiei pentru că se simte bine în statul creat de Iliescu

Preşedintele Partidului Democrat Liberal, primul-ministru Emil Boc, a declarat, sâmbătă, că Uniunea Social Liberală nu susţine revizuirea Constituţiei deoarece liderii Opoziţiei se simt bine în statul creat de Ion Iliescu, în care "cetăţeanul a devenit un prizonier".

El le-a spus tinerilor democrat-liberali că au posibilitatea de a schimba modul de a face politică deoarece nu au trăit în perioada comunismului şi au scăpat de anumite sechele.

"Personal, am tot respectul pentru Ion Iliescu, însă faţă de modul de gândire şi de statul pe care l-a conceput şi creat evident că am o opoziţie totală, pentru că PSD şi Ion Iliescu au generat în România un stat care în fapt a limitat libertatea cetăţeanului din perspectiva posibilităţii dezvoltării lui", a susţinut Emil Boc.

În susţinerea afirmaţiilor sale, Emil Boc a reamintit de un citat al lui Winston Churchill, care spunea că "democraţia este cea mai proastă formă de guvernământ, cu excepţia tuturor celorlalte".

"Da aşa este. Democraţia nu este o formă perfectă de guvernare, dar nici alta mai bună nu a inventat România până în momentul de faţă. De aceea avem datoria să ne batem în fiecare zi pentru democraţie, respectarea pluralismului politic, a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, a voinţei cetăţeanului. Dacă democraţia este un concept atât de nobil, cum e posibil ca în practică oamenii să considere contrariul. Vina este a acelora care au pervertit de-a lungul anilor valorile fundamentale ale democraţiei şi ale politicii", a spus Emil Boc.

Liderul PDL a susţinut că preşedintele liberalilor, Crin Antonescu, ar trebui să demisioneze din funcţie în contextul în care acesta nu recunoaşte referendumul din 2009 pentru revizuirea Legii fundamentale. "Încă o dovadă că acest lider al opoziţiei este repetent la democraţie şi ar trebui să lase locul liber", a afirmat Boc.


În plus, preşedintele PDL a declarat că liderii PSD şi PNL se opun eliminării imunităţii parlamentare deoarece nu cred în valorile democraţiei şi a adăugat că posibilitatea reducerii numărului parlamentarilor prin lege, opinie exprimată de Crin Antonescu şi de Victor Ponta, este o capcană.

Emil Boc le-a vorbit tinerilor democrat-liberali despre curaj şi politică, dar şi despre provocări, menţionând printre acestea "atacarea reformei companiilor de stat, pentru a
demantela clientelismul".

La Convenţia Naţională a Organizaţiei de Tineret a PDL, care îşi desemnează sâmbătă conducerea pentru următorii patru ani, participă şi Roberta Anastase, Elena Udrea, Anca Boagiu, Valerian Vreme, Daniel Funeriu, Sever Voinescu şi Ştefan Pirpiliu.

AGERPRES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs