sâmbătă, 4 iunie 2011

Boc: Iliescu a creat un stat limitat, Ponta fuge de revizuirea Constituţiei, Antonescu să demisioneze


Preşedintele PDL Emil Boc a le-a spus sâmbătă tinerilor PDL că Ion Iliescu a creat un stat limitat, că guvernarea PDL încearcă să "demanteleze" statul creat de Ion Iliescu şi de PSD şi a arătat că liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta "fug tot mai mult" de revizuirea Constituţie

Boc a vorbit la Convenţia Naţională a organizaţiei de tineret, criticându-i pe liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta pentru faptul că nu doresc revizuirea Constituţiei şi a spus că Antonescu trebuie să-şi dea demisia.

El a spus că tinerii democrat-liberali au şansa de a schimba definitiv a modului de a face politică, arătând că aceia care au făcut politică în comunism au rămas cu "sechele", dând ca exemplu "statul lui Ion Iliescu".

"Personal, am tot respectul pentru Ion Iliescu, dar faţă de modul de gândire şi creare a statului nu. A creat un stat limitat. (...) Guvernarea noastră acest lucru încearcă să facă, să demanteleze statul creat de Ion Iliescu şi menţinut de PSD, statul care a făcut din cetăţeni un prizonier al statului", a susţinut preşedintele PDL.

Liderul PDL a mai spus că actuala guvernare a avut curajul să atace subiecte pe care nimeni nu le-a atacat, exemplifincând în acest sens pensiile de lux, noua lege a educaţiei, noua legislaţie a muncii, iar acum, revizuirea Constituţiei şi reforma companiilor de stat.

Emil Boc a mai spus că liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta nu doresc revizuirea Constituţiei, pentru că "se simt bine în statul pe care Ion Iliescu l-a creat".

"Crin Antonescu a anunţat că nu recunoaşte rezultatele referendumul din 2009 este o dovadă că acest lider al opoziţiei este repetent la democraţie şi trebuie să-şi dea demisia şi să lase locul altora", a afirmat Emil Boc.

El a mai spus că Crin Antonescu şi Victor Ponta se opun şi reducerii numărului de parlamentari, controlului averilor ilicitae, dar şi eliminării imunităţii parlamentare şi sunt împotriva faptului ca parlamentarii să aibă acelaşi statut cu oamenii de rând. "De ce? Pentru că sunt oameni care nu au crezut şi nu cred în valorile democraţiei", a adăugat Boc.

El le-a mai spus tinerilor că PDL are de trecut o nouă provocare, anume reforma companiilor de stat. "Avem o provocare să abordăm reforma companiilor de stat. Trebuie să punem ordine şi în acest domeniu", a afirmat Boc, adăugând că astfel vor fi mai mulţi bani la buget.

Preşedintele PDL le-a vorbit tinerilor democat-liberali despre curaj, onestitate, valorile democraţiei, democraţia reprezentantivă, şi i-a sfătuit să nu intre în politică pentru bani, să se pregătească bine din punct de vedere profesional şi să pună suflet în rezolvare problemelor cetăţenilor.

"Fără dumneavoastră nu am fi câştigat toate bătăliile. Să faceţi politică cu curaj şi onestitate!", le-a spus, în final, Emil Boc tinerilor democrat-liberali.

Sursa Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs