joi, 2 aprilie 2009

C.L.M. Buzău şi primarul Boşcodeală, sfâşiaţi de Cezar Preda


Perioada de euforie din cadrul Consiliului Local Municipal Buzău a luat sfârşit, cel care pare să încerce să pună punct huzurului administrativ fiind preşedintele Organizaţiei Judeţene a P.D. – L. Buzău, Cezar Preda. Deputatul democrat – liberal a criticat în termeni foarte duri nebunia financiară din C.L.M. Buzău, el prezentându-şi intenţia de a prezenta conducerii P.S.D. modul aberant în care sunt cheltuite fondurile publice.

“Primarul şi consilierii P.S.D. au făcut de toată lumea”

În cadrul conferinţei de presă de vineri, 27.03.2009, deputatul Cezar Preda a declarat: “Există o clientelă politică şi un anturaj care s-au obişnuit să trăiască din banul public. Aici vreau să exemplific cu modul în care a fost făcut bugetul municipiului Buzău care, din punctul meu de vedere, arată dispreţul majorităţii Consiliului Local faţă de cetăţenii municipiului Buzău. În bugetul pe 2009, deşi eu am făcut toate diligenţele posibile, au fost alocaţi pentru programul naţional de reabilitare termică, şase miliarde de lei vechi. Este o mare ruşine! A fost alocată pentru reabilitarea termică o sumă care nu ajunge nici pentru cinci blocuri spunându-se că bugetul va fi rectificat dacă vor exista solicitări. Vă promit că, în maximum zece zile, vor fi solicitări de va trebui să rectifice bugetul imediat. În schimb, au fost alocaţi bani pentru ca Poliţia Comunitară bani să-şi cumpere aparate de vibromasaj. Vă daţi seama cât dispreţ pot avea primarul şi consilierii P.S.D. care au făcut de toată lumea ieri (joi, 26.03.2009 – n.r.), în şedinţă, dacă ei alocă bani pentru distracţie?! Am văzut că un festival costă trei miliarde de lei, că se dau bani pur şI simplu pentru ca lumea să se distreze. Care lume?! Lumea care vine de la muncă sau care-şi pierde locul de muncă nu mai are timp să se distreze. În timp ce în toate primăriile din ţară, responsabile, fiecare salariat a fost anunţat să aleagă între disponibilizare şi limitarea sporurilor, ei acceptând să-şi piardă sporurilor numai să nu fie daţi afară, la Buzău este o lăfăială în banii publici. Societatea , din subordinea Primăriei, şi-a majorat salariile pe 2009 cu 20 la sută, în timp ce productivitatea creşte cu 9 la sută. Aşa au negociat cu primarul. Este acolo o clientelă politică care trebuie să-şi ia salarii mai mari. Eu cred că, în loc să se ia salarii mai mari, acolo trebuiau făcute investiţii mai multe pentru ca pieţele acestui municipiu să arate corespunzător, iar cei care vând şi cei care cumpără să o facă într-un climat corespunzător. Atunci s-ar fi creat locuri de muncă. La reorganizarea regiilor, banii se dau aşa cum se cer şi aşa cum se stabilesc în diferite locuri şi nu în cele instituţionale, numai pentru a se satisface fiecare moft al persoanelor apropiate de majoritatea din Consiliul Local”.

Activitatea primarului Boşcodeală va ajunge subiect de analiză la vârful P.S.D.

Pentru ca eforturile sale să nu fie făcute degeaba, Cezar Preda a apelat la sprijinul conducerii P.S.D.: “Am conceput şi voi trimite astăzi (vineri, 27.03.2009 – n.r.) o scrisoare preşedintelui Partidului Social Democrat, partenerul nostru de la guvernare, în care am să-i spun că ceea ce se întâmplă la Buzău este împotriva politicii actualului guvern, un adevărat dezmăţ pe banii publici. (…) Modul în care ei conduc la ora actuală acest municipiu mie mi se pare că este făcut în dispreţul cetăţenilor. (…) Banul public, aşa puţin cum este, şi care se strânge foarte greu, trebuie cheltuit în investiţii care să ofere buzoienilor locuri de muncă, şi nu în consum. Nu poţi lua banul public de la cetăţean şi să faci spectacole sau să cumperi maşină de spălat vase cu 400 de milioane de lei şi aparate de vibromasaj. Nu poţi să ai nesimţirea să faci asta, când banii nu sunt”.
Nelu NAZARIE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs