sâmbătă, 28 martie 2009

Suspecţi de trafic şi consum ilicit de droguri, reţinuţi de poliţiştii şi procurorii buzoieni

Poliţiştii Serviciului Judeţean de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău au reuşit identificarea şi probarea activităţii infracţionale a unui tânăr de 20 de ani, din Buzău, suspectat de comiterea infracţiunii de trafic şi consum ilicit de droguri.
Activitatea infracţională a acestui tânăr, conoscut cu preocupări în ceea ce priveşte consumul şi traficul ilicit de droguri, a fost documentată şi probată de ofiţerii antidrog în perioada 2007-2009. În ziua de 13 februarie, poliţiştii buzoieni de la Combaterea Criminalităţii, sub coordonarea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău şi cu sprijinul poliţiştilor Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi Constanţa, al luptătorilor Detaşamentului de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă Buzău şi al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă - structura locală, au organizat pe raza municipiului Buzău o acţiune de prindere în flagrant, întrucât existau indicii că buzoianul de 20 de ani şi un constănţean în vârstă de 23 de ani, urmau să vândă un kilogram rezină de canabis (haşiş), în schimbul sumei de 5.000 de euro. Cei doi suspecţi au venit însoţiţi de alţi doi tineri din Cernavodă, judeţul Constanţa însă, din cauza unor neînţelegeri, tranzacţia nu s-a finalizat. Cei patru tineri au urcat imediat în autoturismele cu care sosiseră şi au plecat, dar au fost opriţi imediat de poliţişti şi imobilizaţi. Ulterior, au fost percheziţionate cele două autoturisme cu care suspecţii s-au deplasat la întâlnire, precum şi trei imobile în care obişnuiau să stea tinerii de 20, respectiv 23 de ani, fiind găsite şi ridicate în vederea expertizării resturi de materie vegetală şi substanţe susceptibile a fi droguri, suma de 900 lei şi mai multe sisteme de stocare informatice.
Din cercetările efectuate, s-a stabilit că buzoianul de 20 de ani procura frecvent droguri de la constănţeanul de 23 de ani, o parte din acestea fiind destinate consumului propriu, iar alta vânzării către tineri din anturajul său. În cauză s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, iar tânărul de 20 de ani, din Buzău şi alţi doi, în vârstă de 23 ani, ambii din judeţul Constanţa, au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore, Tribunalul Buzău emiţând mandate de arestare preventivă pe numele buzoianului şi al constănţeanului de 23 de ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs