miercuri, 25 martie 2009

Poliţiştii râmniceni au confiscat mărfuri de peste 1.400 lei

Poliţiştii râmniceni de investigare a fraudelor au confiscat mărfuri de peste 1.400 de lei, pentru care deţinătorii nu au prezentat documente care să le ateste provenienţa.
În zilele de 11 şi 12 martie, poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor de la Poliţia Municipiului Rm. Sărat, împreună cu efective din cadrul Compartimentului Poliţiei Rutiere, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilicit cu produse alimentare şi nealimentare.
Au fost verificate peste 10 unităţi economice (societăţi comerciale, persoane fizice autorizate şi asociaţii fami-liale) şi au fost controlate 40 de autovehicule care efectuau transport de mărfuri.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, 10 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor acti-vităţi comerciale ilicite, 3 la O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi una la Legea nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 30.000 de lei.
În data de 12 martie, echipajul de poliţie care a acţionat pe DN 2 E85, a oprit pentru control o autoutilitară ce transporta mărfuri textile. În momentul în care le-au fost solicitate documentele legale de provenienţă a încărcăturii, cei 6 ocupanţi ai autovehiculului nu au putut să prezinte niciun document de acest gen, deşi erau autorizaţi să efectueze acte de comerţ. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar marfa, în valoare de peste 1.400 de lei, a fost confiscată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs