sâmbătă, 28 martie 2009

Modernizare să fie, dar să ştim şi noi!


*ADP Rm. Sărat promite în această primăvară lucrări care vor schimba faţa oraşului
*Cosmetizarea depinde de buget; „La sărăcia care există, nu putem să ne angajăm în cine ştie ce proiecte. Suntem obligaţi să ne descurcăm cu ce avem”, spune Sandu Ciobotă, directorul ADP Rm. Sărat

ADP Rm. Sărat a intrat pe ultima sută de metri a lucrărilor care vizează cosmetizarea oraşului pentru această primăvară. Denumită „luna de curăţenie”, prima acţiune a ADP-ului demarează în zilele de 26, 27 şi 28 martie, în zona Costieni, unde vor fi montate gărduleţe unitare în locul celora deja existente, majoritatea deteriorate sau, în unele cazuri, absente. Campania va continua pe 3 şi 4 aprilie, în Piaţa Halelor şi zona Pod. „Până de Paşte, străzile din aceste zone vor arăta altfel!”, promite şeful ADP Rm. Sărat, Sandu Ciobotă.
Până acum, la Rm. Sărat, ADP s-a ocupat în principal de toaletarea copacilor, pe „Nicolae Bălcescu” şi în Parcul central. „Nu am avut mai nimic la dispoziţie, ci doar doi specialişti, ingineri horticoli, care au coordonat lucrările. Am primit foarte multe reclamaţii, că parcul a fost măcelărit, că am tăiat copacii fără să ţinem cont de nicio regulă. Nu este deloc aşa, i-am tăiat doar pe aceia care erau în pericol iminent de cădere. Îi rog pe râmniceni să mai aştepte puţin, în maxim o lună vor vedea şi rezultatele”, explică Sandu Ciobotă.
Aproape în parallel cu tăierea copacilor din Parcul central, angajaţii ADP au plantat la sfârşitul săptămânii trecute 200 de copaci, în Extindere Costieni, B-dul Matei Basarab şi pe strada “Balta Albă”. În funcţie de buget, alţi 250 de copaci vor fi plantaţi în această săptămână. În fine, tot pentru Parcul central, Sandu Ciobotă a promis pentru zilele acestea gazonarea spaţiilor verzi existente şi plantarea de trandafiri.

25-30 arbuşti ornamentali pe Strada Victoriei

Şeful ADP Rm. Sărat, SAndu Ciobotă, a declarat pentru “Direct” că instituţia pe care o conduce a primit toate aprobările pentru a intra cu lucările pe Strada Victoriei (pietonală), cu un proiect în premieră.
Astfel, specialiştii ADP vor practica găuri în asfalt pentru sădirea unui număr de 25-30 de arbuşti ornamentali. “Să vedeţi cum îşi va schimba acest loc înfăţişarea. Era nevoie de aşa ceva, într-un ocean de sticlă şi betoane”, a mai declarat Ciobotă.
Lucrările vor demara în cel mai scurt timp.

Trei sensuri giratorii până la sfârşitul anului

Până la sfârşitul anului, Rm. Sărat se va “îmbogăţi” cu trei sensuri giratorii. Primul din ele, în zona Pod, la intrarea dinspre Buzău, este deja în execuţie, iar lucrările au început cu săpături şi corectarea bordurilor. Finalizarea însă lasă de dorit. Continuarea lucrărilor depinde de buget, încă nu a fost emisă o hotărâre de Consiliul Local privind angajarea cheltuielilor. “Sperăm ca până de Paşte să termină”, este optimist şeful ADP. Celelalte două sensuri giratorii vor fi montate în zona Pieţii şi zona Nouă Tei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs