luni, 2 martie 2015

Eduard Hellvig a depus jurământul

Eduard Hellvig, validat luni de plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului pentru funcția de director al SRI, a depus jurământul în plenul Parlamentului. 
 Noul director al SRI, Eduard Hellvig, consideră prioritare, pentru următoarea perioadă, două direcții de acțiune - combaterea corupției și dezvoltarea capacității de apărare a siguranței naționale.
 "SRI a cunoscut, în ultimii ani, un proces amplu de modernizare și de reorganizare, devenind un vector de stabilitate națională. Responsabilitatea de asigurare a securității cibernetice a Ucrainei reflectă statutul obținut în cadrul comunității de informații euro-atlantice. În viziunea mea, prioritatea SRI în perioada următoare trebuie să fie consolidarea performanței atât în cadrul eforturilor interne pentru întărirea statului de drept, cât și într-un context geostrategic tensionat. Drept urmare, consider esențiale două coordonate de acțiuni — combaterea corupției și dezvoltarea capacității de apărare a siguranței naționale", a spus acesta luni, în Parlament, după ce a fost validat în funcția de director al SRI și a depus jurământul.
Eduard Hellvig a explicat că fenomenul corupției reprezintă un factor de risc atât în ceea ce privește siguranța națională, dar și pentru buna funcționare a instituțiilor statului.
"Cu toate că s-au înregistrat progrese majore în ultimii ani, corupția reprezintă în continuare un factor de risc pentru siguranța națională, afectând economia și subminând funcționarea instituțiilor. Când istoria s-ar putea să nu mai aibă vreodată răbdare cu noi, dacă vrem ca România să rămână în picioare, va trebui să avem un stat puternic, clădit pe un parteneriat democratic cu proprii cetățeni și pe pilonii instituționali solizi", a mai spus Hellvig. Acesta s-a referit, în discursul său, și la necesitatea întăririi relațiilor strategice cu partenerii euro-atlantici în contextul evoluțiilor din regiune.
"Îmi doresc aprofundarea cooperării operaționale și a schimbului de informații cu partenerii euro-atlantici, în special cu SUA, în contextul escaladării tensiunilor în regiunea noastră și a deciziilor de repivotare militar-strategică a NATO în estul Europei. Evoluțiile recente ne-au demonstrat cât de important sunt controlul parlamentar asupra activității SRI și colaborarea SRI cu Parlamentul și CCR pentru definirea unui cadru legislativ care să răspundă deopotrivă imperativelor democratice și celor de siguranță națională", a conchis Hellvig.
Eduard Hellvig a fost validat de plen cu 498 de voturi ''pentru'' și 15 ''împotrivă''.

 Sursa Agerpress

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs