duminică, 8 februarie 2015

Primarul Buzaului a castigat definitiv procesul in care a contestat decizia ANI de incompatibilitate

Primarul Buzaului, Constantin Boscodeala, a castigat definitiv procesul cu Agentia Nationala de Integritate (ANI), Inalta Curte de Casatie si Justitie stabilind ca edilul nu a fost in incompatibilitate.

Instanta suprema a respins ca nefondat recursul declarat de Agentia Nationala de Integritate impotriva sentintei din 3 decembrie 2013 a Curtii de Apel Ploiesti, care i-a dat dreptate lui Constantin Boscodeala si a dispus anularea raportului prin care ANI a stabilit ca primarul municipiului Buzau a fost in incompatibilitate.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut astfel decizia de anulare a raportului ANI privind incompatibilitatea in cazul lui Boscodeala. Decizia instantei supreme este definitiva si a fost pronuntata joi.

In iulie 2013, primarul Buzaului a fost gasit incompatibil de catre Agentia Nationala de Integritate, pentru ca, in perioada mai 2010 - martie 2013, a detinut simultan functia de edil si pe cea de reprezentant al municipalitatii in Adunarea Generala a Actionarilor SC Aquafor SA Buzau.

Raportul ANI a fost contestat de Constantin Boscodeala, iar in decembrie 2013, Curtea de Apel Ploiesti i-a dat castig de cauza edilului.

Primarul Constantin Boscodeala este judecat in doua dosare. Intr-unul dintre dosare, procurorii DNA Ploiesti l-au trimis in judecata pe Boscodeala in iunie 2014, pentru abuz in serviciu, fiind acuzat ca a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Statiunea de Cercetare pentru Legumicultura Buzau, in conditiile in care primise un alt teren, prejudicul fiind de peste 24 milioane de lei. Dosarul este judecat de Tribunalul Dambovita, urmatorul termen fiind stabilit in 27 februarie.

In celalalt dosar, primarul Constantin Boscodeala a fost trimis in judecata in 11 iulie 2013, tot de catre procurorii DNA Ploiesti, fiind acuzat ca ar fi dat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei Asociatiei Sportive Fotbal Club Gloria Buzau. Boscodeala este judecat pentru trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial. Dosarul este judecat de magistratii Judecatoriei Brasov si are termen in 10 februarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs