miercuri, 15 mai 2013

RAMNICU SARAT GAZDUIESTE A PATRA SESIUNE A SIMPOZIONULUI CONFERINTELE CORNELIU COPOSU

- 99 de ani de la naşterea seniorului Corneliu Coposu

- Râmnicu Sărat gazduieste a patra sesiune a     simpozionului “Conferinţele   Corneliu Coposu”.

- Invitat Dinu Zamfirescu

Evenimentul organizat de Fundaţia „Corneliu Coposu” - filiala Buzău, se va desfasura in  amfiteatrul Colegiului Naţional “Alexandru Vlahuţă” Râmnicu Sărat, incepand de vineri ora 16. Invitat al evenimentului va fi Dinu Zamfirescu, preşedintele Consiliului ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc şi membru al Colegiului C.N.S.A.S..
 Dinu Zamfirescu este unul dintre marii dizidenţii români. Fost deţinut politic şi exilat la Paris, din 1975 şi până în1989 a continuat lupta de opoziţie împotriva regimului comunist din ţară prin articole şi studii politologice, intervenţii la posturi de radio şi televiziune din Franţa si alte tari din Europa. 14 ani a fost corespondent BBC secţia Română din Paris. A înfiinţat prima Asociaţie a Foştilor Deţinuti Politici din România şi a fost unul dintre animatorii “Ligii pentru Apărarea Drepturilor Omului din România”.
A revenit definitiv în ţară din 1994, implicându-se în viaţa politică în cadrul P.N.L.. În perioada septembrie 2003-februarie 2010 a fost Preşedintele Institutului pentru Memoria Exilului Românesc, iar din anul 2012 este preşedintele Consiliului ştiinţific al I.I.C.C.M.E.R. şi membru al Colegiului C.N.S.A.S..
S.G.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs