joi, 16 mai 2013

Omul de afaceri Daniel Vârgolici, acuzat de dare de mită, a fost arestat

Omul de afaceri Daniel Vârgolici, acuzat de dare de mită după ce a încercat să dea bani unui poliţist care l-a prins şofând fără permis, a fost arestat, Curtea de Apel Ploieşti admiţând recursul procurorilor împotriva deciziei instanţei de fond, care dispusese măsura obligării de a nu părăsi ţara.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au admis recursul procurorilor împotriva deciziei Tribunalului Prahova şi au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a omului de afaceri Daniel Vârgolici pentru infracţiunea de dare de mită.

Tribunalul Prahova a respins, săptămâna trecută, propunerea procurorilor de arestare preventivă a omului de afaceri, acesta primind interdicţia de a părăsi ţara.
Omul de afaceri bucureştean Daniel Vârgolici, în vârstă de 39 de ani, a fost prins în Buzău, în noaptea de 5 spre 6 mai, la volanul unei maşini, în condiţiile în care avea permisul de conducere anulat şi era sub influenţa băuturilor alcoolice.
El a promis suma de 15.000 de euro unui subofiţer care lucrează la Biroul Rutier de la Poliţia municipiului Buzău (denunţător în cauză), pentru ca acesta să nu întocmească formalităţile legale de constatare a infracţiunilor săvârşite de el la regimul circulaţiei. După două zile, Vârgolici i-a dat poliţistului 1.800 de euro şi 1.000 lei, promiţându-i acestuia că ulterior îi va da şi diferenţa de bani până la 15.000 de euro.

Bărbatul a fost prins în flagrant când dădea banii şi a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de dare de mită.
Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, omul de afaceri conducea un autoturism Audi, are permisul de conducere anulat de mai mulţi ani, iar în momentul în care a fost prins aparatul etilotest a arătat o concentraţie alcoolică de 1,23 mg alcool per litru în aerul expirat.
Daniel Vârgolici practică motociclismul de performanţã, iar potrivit unui site de profil el a intrat în lumea motocicliştilor în anul 2005, practicând motocisclism de viteză pe aeroporturi, în cadrul Federaţiei Române de Motociclism.
S.G.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs