marți, 30 aprilie 2013

PROFESOARA ARSA IN SALONUL DE COSMETICA DIN RM SARAT

 O femeie de 37 de ani din Râmnicu Sărat a ajuns la spital cu arsuri pe faţă şi pe gât după ce s-a ars la solar într-un un salon de cosmetică, ea spunând că aparatul de bronzat, la care a stat doar câteva minute, este defect şi că îi va da în judecată pe reprezentanţii centrului de cosmetică.
Femeia, care este profesoară, spune că după câteva minute a simţit o usturime puternică şi că le-a explicat celor de la salonul de cosmetică din Râmnicu Sărat că aparatul de bronzat este defect şi să nu îl mai folosească.

"Am simţit o usturime foarte mare şi am ieşit de acolo. Le-am spus că arde foarte tare. Spre seară, situaţia s-a agravat foarte tare. Au început să apară usturimile şi să mi se înroşească faţa. M-am umflat foarte tare, apoi au apărut insolaţia şi durerile de cap. Nici măcar nu şi-au cerut scuze, nu au spus că le pare rău, au spus doar «la revedere, avem copii de crescut»", a spus femeia, care vrea să îi dea în judecată pe reprezentanţii salonului de cosmetică.
Femeia este internată la Secţia de Neurologie a Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat.
Potrivit medicului Mariana Dogaru, femeia a ajuns la spital cu greaţă şi cu ameţeli puternice şi are arsuri de gradul al doilea, precum şi sindrom de edem cerebral.

"Aparatele de bronzat trebuie să fie foarte bine dozate, cunoscute de patronii saloanelor de cosmetică, să fie permanent controlate şi dozate conform indicaţiilor din prospect, ca să nu se mai întâmple asta. Să nu se mai producă efectul de arsură", a declarat medicul Mariana Dogaru de la Spitalul Muncipal din Râmnicu Sărat.
Ea a precizat că femeia va rămâne spitalizată câteva zile şi că nu se va mai putea expune la soare timp de un an.
 Seful Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor (OPC) Buzău, Nicuşor Dinulescu, a spus că până în acest moment nu există o plângere la adresa salonului de cosmetică, însă OPC se va autosesiza în acest caz.
"Ne autosesizăm, ne vom deplasa la Râmnicu Sărat pentru a face un control la salonul de înfrumuseţare respectiv. Am mai avut până acum plângeri legate de saloane de cosmetică, dar vizau alte aspecte - unghii false, servicii de pedichiură, manichiură şi de coafură. Reclamau că şi-au făcut unghiile de trei ori şi nu au ieşit cum trebuie şi au dat o grămadă de bani, am dat amenzi. În cazul solarului trebuie să iau legătura şi cu Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru că este şi pe protecţia muncii, să vedem dacă şi ei s-au sesizat”, a declarat inspectorul-şef al OPC Buzău, Nicuşor Dinulescu.

O.C.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs