duminică, 24 martie 2013

Cezar Preda: Echipa lui Udrea îl dezinformează şi îl instigă pe preşedintele Băsescu

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, duminică, pentru Mediafax, că de ceva timp echipa Elenei Udrea îl dezinformează şi îl instigă pe preşedintele Traian Băsescu, spre deosebire de "FSN-iştii din PDL", care nu i-au prezentat niciodată şefului statului minciuni.

Cezar Preda a arătat că sâmbătă în PDL "au decis armele", iar de acum începe "construcţia".

"Cine nu se recunoaşte învins şi nu ştie să piardă va continua cel mai urât lucru posibil în viaţa unui partid, adică să-şi acuze colegii, prietenii că a pierdut pentru că ei au fraudat. Nu cred că aceşti oameni din echipa moţiunii doamnei Udrea şi-au dorit vreodată un partid pentru oameni, eu cred că aceşti oameni şi-au dorit un partid pentru ei", a precizat Cezar Preda.
El crede că nu este o supriză faptul că la această poziţie s-a raliat şi preşedintele Traian Băsescu.
"Nu este o surpriză că la această poziţie s-a ralitat şi preşedintele Traian Băsescu. FSN-iştii din PDL, colegi de mulţi ani cu domnia sa, nu i-au prezentat niciodată minciuni sau fapte probabile. De ceva timp aceşti oameni, din echipa moţiunii doamnei Udrea, care vor un nou PDL, îl dezinformează şi-l instigă. Este problema domniei sale dacă acceptă această stare de fapt", a precizat Cezar Preda.
Liderul PDL a arătat că el garantează "cu onoarea sa" faptul că alegerile la Convenţia PDL au fost corecte, menţionând că organizaţia PDL Buzău, pe care o conduce, a votat "aşa cum i-a dictat conştiinţa".
"Eu nu i-am dus nici la hoteluri, nu i-am dus nici la restaurant, eu nici nu i-am sunat şi nici nu le-am spus că aşa vrea Traian Băsescu, că asta e viziunea lui Traian Băsescu", a precizat Cezar Preda.
El crede că preşedintele Traian Băsescu "a făcut o confuzie impardonabilă" sâmbătă seară "într-o ieşire emoţională". "Aseară, într-o ieşire emoţională, preşedintele Traian Băsescu a făcut o confuzie impardonabilă spunând că noi, PDL-ul, am deviat de la parcursul democrat când ne-am simţit liberi şi n-am mai avut o conducere autoritară. E greu de înţeles acest sens, dar probabil că alţii înţeleg", a mai spus Cezar Preda.
Preşedintele Traian Băsescu a spus, sâmbătă seară, într-un mesaj video pe Facebook, că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că "modul cum nu au înţeles să fie democraţi" îl face să spună acum "definitiv şi pentru totdeauna" "Adio, Partid Democrat".
"Am văzut rezultatul Convenţiei PDL, cred că am fost cinstit cu acest partid. I-am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum nu au înţeles să fie democraţi mă face să spun acum definitiv şi pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat. Astăzi ne-am despărţit. Ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta, cu oameni cinstiţi, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptă dreptul democratic al contestaţiei şi vreau să ştiţi că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL", a declarat Traian Băsescu, într-un mesaj video postat pe pagina de Facebook "Alături de preşedintele nostru", sâmbătă seară.
Preşedintele mai spune că PDL "a demonstrat că a putut fi pe o direcţie democratică atâta timp cât a ştiut de un lider autoritar".
"Imediat ce au simţit că pot singuri aripa fesenistă a partidului a răbufnit, iar Convenţia de astăzi este proba că 50% din partid este încă ancorat în năravurile FSN-ului. Adio PD, adio PDL. Noi azi ne-am despărţit definitiv. Luaţi-vă drumul vostru, iar eu îl am pe al meu", a mai spus Băsescu, făcând şi un gest cu mâna.

S.G.



2 comentarii:

  1. Hello my loved one! I want to say that this post is awesome,
    great written and include approximately all important infos.
    I would like to see extra posts like this .

    Also visit my web page ... Spazio Kovan

    RăspundețiȘtergere
  2. Thank you for another informative blog. Where else could I get that kind of
    info written in such an ideal means? I've a project that I'm just now working on, and I've been at the look out for such info.

    Here is my website: click here to get facebook fans

    RăspundețiȘtergere

introduceti comentariul dvs