joi, 10 ianuarie 2013

Slujba oficiata de 800 de preoti. Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, Epifanie Norocel, condus pe ultimul drum

800 de preoti l-au condus astazi pe ultimul drum pe arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, Epifanie Norocel. Pe un frig greu de indurat, mii de credinciosi au urmarit slujba pe un ecran urias, in fata catedralei. Cei care si-au facut loc in biserica au dat ochii si cu europarlamentarul Gigi Becali


Patriarhul Daniel a condus soborul format din sute de preoti. Slujba a inceput dimineata, in catedrala din centrul Buzaului. Peste 3.000 de credinciosi s-au adunat pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Epifanie Norocel. Multi nu au incaput in catedrala.

Parlamentarul Gigi Becali a fost si el prezent. “Eram prieten pentru ca era glumet, facea si glume din astea lumesti. Acolo, unde statea el la manastire, am dus doua vaci ca sa fie lapte proaspat”, a declarat latifundiarul.
In ultimii ani, Epifanie a pastorit peste 700.000 de suflete din zona Buzaului si Vrancei. A avut insa si prieteni de suflet: Gigi Becali sau Marian Oprisan. “Pe data de 6, deci cu o zi inainte sa moara, mi-a trimis vorba sa stam impreuna o noapte la manastire. Si pe 7 a murit!”, a mai povestit parlamentarul.
Sicriul cu trupul neinsufletit a fost depus in cripta din interiorul catedralei, pregatita inca din timpul vietii de Epifanie Norocel.
A fost staret al manastirii Neamt si episcop vicar la Galati in timpul comunismului. Din 1982 a slujit la Buzau, unde a si fost inmormantat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs