vineri, 14 octombrie 2011

România este cea mai săracă ţară din UE

În România,18 % din populaţie obţine mai puţin de 40 % din venitul mediu la nivel naţional, o arată datele unui studiu realizat de Institul de Cercetare a Calităţii Vieţii. Oficial, suntem cel mai sărac stat din UE.
Şi în alte ţări din UE situaţia economică este similară cu a ţării noastre, dar deţin ponderi mult mai scăzute - 2% în R.Cehă, 4 % în Suedia sau Irlanda.
Pe lista celor mai sărace 20 de regiuni din Europa, România se înscrie cu şase zone, ce acoperă aproape toată ţara , mai puţin zona Bucureşti-Ilfov. La fel de săraci ca noi mai sunt bulgarii, cu anumite regiuni din ţară. Urmăm noi, cu regiunea de Nord-Est . Şi în Sud-Vestul ţării e sărăcie.
Regiunea Sud-Est a României se află pe locul opt şi este mai săracă decât multe regiuni din Polonia. În ciuda crizei financiare, multe regiuni sărace din Polonia sau Spania, au ieşit din sărăcie folosind fondurile europene. Nu la fel s-a întâmplat însă în România, Portugalia sau Bulgaria, care se menţin încă pe lista ţărilor cu cei mai numeroşi săraci din Europa.

Sursa AMOS NEWS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs