vineri, 11 martie 2011

 Acţiune preventivă desfăşurată pe linia transportului de persoane în regim de taxi


În ziua de 10 martie a.c., între orele 10.00 – 14.00, în baza unui Plan de măsuri iniţiat la nivel naţional de Direcţia Rutieră din cadrul I.G.P.R., Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii oricăror încălcări ale legii de către transportatorii de persoane în regim taxi, fiind avută în vedere inclusiv depistarea celor care practică ilegal activităţi de taximetrie.
Au fost angrenaţi poliţişti rutieri şi poliţişti din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Buzău, precum şi reprezentanţi ai Autorităţii Rutiere Române, Registrului Auto Român, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi ai Primăriei, care au efectuat controale în zona staţiilor C.F.R. din municipiile Buzău şi Rm. Sărat.
Au fost constatate 22 de contravenţii, dintre care 13 au reprezentat încălcări ale Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere (ex: lipsa aparatelor de taxat, utilizarea unor aparate de taxat ce nu aveau efectuată verificarea metrologică, neafişarea tarifelor practicate, lipsa contractului cu un dispecerat taxi, lipsă agreere R.A.R.).
O societate comercială a fost sancţionată contravenţional tot în baza aceluiaşi act normativ, întrucât a permis ca un tânăr de 24 de ani, din comuna Săgeata, să efectueze activităţi de taximetrie cu autoturismul firmei, deşi tânărul nu avea certificat de competenţă profesională.
Celelalte nereguli constatate în timpul verificărilor, au vizat defecţiuni tehnice constatate la unele taximetre, oprirea în locuri în care este interzis acest lucru sau lipsa atestatului profesional.
Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 2.632 de lei.

Sursa IPJ Buzau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs