joi, 30 aprilie 2009

A trăit cu cadavrul mamei sale în casă pentru a-i lua pensia


Un bărbat de 58 de ani, din Căpăţâneşti, comuna Mărăcineni, a trăit cu cadavrul mamei sale în casă timp de mai multe săptămâni, spunându-le poliţiştilor că nu a declarat decesul femeii pentru a-i putea ridica în continuare pensia.
O echipă operativă, coordonată de procurorul şef sectie urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău şi însoţită de şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Buzău au descoperit cadavrul femeii de 84 de ani în stare de descompunere, într-o anexă din incinta fostului C.A.P. din Căpăţâneşti, folosită drept cameră de locuit de mamă şi fiu.
Cadavrul femeii a fost transportat la morga Serviciului Judeţean de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei morţii, iar bărbatul este momentan internat în Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca.


Urmărit de poliţişti, a lovit cu maşina trei copii

Trei copii se zbat între viaţă şi moarte după ce un tânăr care avea permisul de conducere suspendat a provocat un grav accident de circulaţie la Vadu Paşii.
Deşi avea permisul suspendat, şoferul a ieşit să se plimbe cu maşina prin sat. El a refuzat să oprească la filtrul unui echipaj de poliţie şi a încercat să fugă de oamenii legii. A scăpat însă volanul de sub control şi a intrat într-o fântână, după care maşina s-a răsturnat. Trei copii, un băiat de 14 ani şi doua fete, una de 12 ani şi cealaltă de 13 ani, care se aflau la poartă, nu au mai avut timp să se ferească din calea maşinii şi au fost loviţi în plin. Cei trei copii sunt internaţi în stare gravă la Spitalul Judeţean, iar şoferul la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.
Tânărul îşi luase permisul cu o lună în urmă, dar îi fusese suspendat după numai două săptămâni, pentru conducerea pe drumurilor publice a unui autoturism neînmatriculat.
În funcţie de evoluţia stării de sănătate a copiilor răniţi, tânărul de 20 de ani va fi cercetat pentru vătămare corporală gravă din culpă, la care se va adăuga şi acuzaţia de conducere fără permis a unui autoturism neînmatriculat.


Poliţişti atacaţi cu furci la Tisău

Săptămâna trecută, un localnic din Tisău a apelat S.N.U.A.U. „112” şi a sesizat că mai multe persoane au provocat scandal pe stradă şi i-au distrus gardul locuinţei. La faţa locului s-au deplasat imediat şeful Postului de Poliţie Tisău şi unul dintre ajutoarele sale, care au stabilit că turbulenţii erau trei localnici în vârstă de 51, 47 şi, respectiv, 20 de ani, care nu se mai aflau în zonă.
Din verificările efectuate, a rezultat că, după ce au consumat băuturi alcoolice la domiciliu, cei trei s-au deplasat la un magazin din satul Grăjdana pentru a mai cumpăra de băut. Văzând că magazinul era închis şi că administratorul refuză să dea curs solicitării lor, au început să provoace scandal în stradă, lovind cu pumnii şi picioarele în gardurile caselor învecinate, rupând câteva scânduri. De asemenea, au lovit şi în cabina staţiei de autobuz aflată în apropiere, deteriorându-i pereţii şi au adus ameninţări vecinilor.
La ora 21.30, poliţiştii i-au găsit în curtea locuinţei bărbatului de 51 de ani, iar în momentul când le-au cerut explicaţii în legătură cu incidentul de la magazin, tânărul în vârstă de 20 de ani a deschis poarta şi a aruncat cu o furcă spre şeful postului de poliţie, provocându-i o plagă înţepată la palma dreaptă, iar ceilalţi doi au lovit în gard cu o cazma şi cu o furcă, în direcţia agentului de poliţie, însă fără a-l lovi. În sprijinul celor doi agenţi de la Postul de Poliţie Tisău a intervenit imediat o grupă a Detaşamentului de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă, care i-a imobilizat şi încătuşat pe turbulenţi şi i-a condus la sediul Poliţiei Buzău. De la imobilul respectiv au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor două furci, două cazmale, un topor şi o scândură de gard, obiecte ce fuseseră folosite de bărbaţi în scandal.
Poliţiştii au început urmărirea penală împotriva lor pentru comiterea infracţiunilor de distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port fără drept al unei arme albe, luând împotriva lor măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.
Pe 24 aprilie a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, iar procurorii au reţinut în sarcina celor trei şi comiterea infracţiunii de ultraj şi i-au prezentat instanţei în vederea arestării preventive. Judecătoria Buzău a emis pe numele celor trei inculpaţi mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.


Un mort şi cinci răniţi, într-un accident la Unguriu

Un bărbat în vârstă de 33 de ani a murit, iar alte cinci persoane, între care un copil de 2 ani, au fost rănite într-un accident rutier petrecut, la sfârşitul săptămânii trecute pe DN 10, Buzău-Braşov, la Unguriu.
Potrivit Biroului de Presă al IPJ Buzău, accidentul s-a petrecut în jurul orei 2.00, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe fondul vitezei excesive şi a unui drum periculos, cu multe curbe. Şoferul, un tânăr de 33 de ani din Verneşti, nu a adaptat viteza într-o curbă deosebit de riscantă, iar maşina a pătruns pe contrasens, unde a intrat într-o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Nehoiu.
În urma accidentului, şoferul de 33 de ani a murit, cei patru pasageri din maşina condusă de acesta - un bărbat, două femei şi un copil de doi ani - au fost răniţi. De asemenea, a fost rănit un pasager din autoutilitara lovită, un bărbat în vârstă de 46 de ani. Toţi cei cinci răniţi au fost transportaţi de urgenţă la spital, unde au rămas internaţi.

Mihai BALTAG

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs