joi, 30 aprilie 2009

Controale în Obor şi pieţe din partea poliţiştilor din Buzău şi Rm. Sărat

Efective din cadrul Biroului de Poliţie Rurală de la Poliţia Municipiului Rm. Sărat au desfăşurat, sâmbăta trecută, acţiuni în Oborul de vite şi cereale, pe traseele de acces către această zonă, dinspre comunele Grebănu, Valea Râmnicului, Puieşti, Rîmnicelu, Topliceni şi Podgoria, precum şi în Piaţa Centrală.
Activităţile au vizat, în principal, prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, a celor de natură economico-financiară, verificarea legalităţii transportului de animale şi material lemnos şi sancţionarea celor care încalcă regulile de circulaţie şi afectează fluenţa traficului rutier. Au fost oprite pentru control peste 90 de autovehicule şi au fost legitimate peste 120 de persoane, fiind efectuate patru controale corporale sumare persoanelor suspecte şi trei controale ale bagajelor.
Poliţiştii angrenaţi în acţiune au efectuat verificări la 43 de agenţi economici, societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate. În şase situaţii, reprezentanţii agenţilor economici au fost sancţionaţi contravenţional pentru că nu au respectat H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, iar în alte două cazuri au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Poliţiştii care au acţionat în trafic au sancţionat 20 de conducători auto care nu au respectat regulile de circulaţie. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 14.434 lei. La acţiune au participat şi reprezentanţi ai Poliţiei Comunitare.
Tot sâmbătă efective din cadrul Biroului Poliţiei de Ordine Publică de la Poliţia Municipiului Buzău, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Buzău şi ai Direcţiei Poliţiei Comunitare Buzău au desfăşurat acţiuni de prevenire şi combatere a comerţului ilicit în pieţele agroalimentare. Au fost efectuate controale la 32 de agenţi economici (persoane fizice autorizate şi societăţi comerciale) şi au fost legitimate peste 100 de persoane. Totodată, au fost efectuate verificări şi la 17 producători agricoli. Pentru neregulile constatate în ceea ce priveşte desfăşurarea actelor de comerţ, au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale. Poliţiştii de siguranţă publică au sancţionat contravenţional şi cinci persoane care nu au respectat prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, un bărbat de 36 de ani fiind amendat pentru că a fost depistat în timp ce consuma băuturi alcoolice pe stradă.
Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 4.050 de lei.

Mihai BALTAG

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs