miercuri, 25 martie 2009

Sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului silvic

În după-amiaza zilei de 13 martie, agenţii de la Postul de Poliţie din Tisău au desfăşurat o acţiune pe linia verificării modului în care este respectată legislaţia în domeniul silvic.
Au fost efectuate controale atât în fondul forestier, cât şi pe traseele de acces către pădure, ocazie cu care au fost verificate 10 autovehicule ce transportau material lemnos, conducătorilor auto fiindu-le verificate documentele de provenienţă a lemnului şi celelalte acte ce trebuie să însoţească încărcătura. În jurul orei 13.00, în pădurea Ocolului Silvic Tisău a fost depistat un localnic, imediat după ce a tăiat şi sustras trei arbori, nemarcaţi, specia carpen. El a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 31/2000 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, valoarea amenzii urmând a fi stabilită de reprezentanţii Ocolului Silvic Tisău. În acelaşi fond forestier, în jurul orei 14.00, poliţiştii au depistat un alt localnic care tăiase trei arbori, nemarcaţi. Ca şi în primul caz, bărbatul a fost sancţionat contravenţional, iar lemnele au fost ridicate în vederea confiscării.
O acţiune similară a fost desfăşurată şi de poliţiştii din comuna Chiojdu.
În timpul activităţilor desfăşurate pe linia verificării transportatorilor de lemne, poliţiştii au oprit pentru control un autovehicul condus de un prahovean în vârstă de 24 de ani. Cu ocazia verificării documentelor, şoferul a prezentat actele personale, dar nu a avut niciun document de provenienţă şi de transport a materialul lemnos.
Tânărul prahovean a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 31/2000, iar încărcătura a fost ridicată în vederea confiscării şi lăsată în custodie la Ocolul Silvic Cislău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs