duminică, 11 ianuarie 2015

Klaus Iohannis, la intoarcerea de la Marsul Solidaritatii: "Ma bucur ca am putut fi alaturi in aceste momente grele"

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, duminica, dupa sosirea de la Paris, unde a participat la Marsul Solidaritatii, ca acest mars nu a fost doar al solidaritatii francezilor ci al solidaritatii internationale.


Nu a fost doar un mars al solidaritatii francezilor, ci un mars al solidaritatii internationale, daca se poate spune asta. Un semn al hotararii noastre de a lupta impotriva terorismului si impotriva extremismului de orice fel”, a precizat Klaus Iohannis, intr-o declaratie de presa scurta, sustinuta la Aeroportul Henri Coanda, dupa sosirea de la Paris.
Seful statului a tinut sa precizeze ca la acest mars ”nu au participat doar europeni, doar crestini, ci si musulmani, evrei, atei, agnostici”. ”Au fost reprezentate statele arabe, au fost prezenti inalti reprezentanti ai Israelului, cu totii ingrijorati de ofensiva terorismului”, a adaugat el. Klaus Iohannis a mai declarat ca a avut ocazia sa discute cu lideri politici si din Europa si din lume. ”Am discutat cu cancelarul Angela Merkel, cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, cu presedintele consiliului european, Donald Tusk, cu premierul Olandei, cu presedintele Ucrainei, cu premierul Israelului si multi altii”, a precizat Iohannis.
Presedintele Romaniei a dorit sa multumeasca presedintelui Frantei, Francois Hollande, pentru invitatie si pentru calduroasa primire.”Ma bucur ca am putut sa-i fiu alaturi in aceste momente grele pentru natiunea franceza”, a spus seful statului. El a adaugat ca ii multumeste, deasemenea, presedintelui francez, ”pentru atentia speciala pe care a acordat-o mesajelor si solidaritatii din partea poporului roman”.
Peste un milion de persoane - 1,5 milioane potrivit organizatorilor -, scandand "Charlie! Charlie!", au participat duminica la un miting de o amploare extraordinara la Paris, devenit pentru o zi "capitala mondiala" impotriva terorismului, prin prezenta liderilor straini care au defilat tinandu-se de brat.

O.C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs