vineri, 14 februarie 2014

Predoiu: La Buzău va trebui să găsim o soluţie. Nu poate fi alta decât revenirea lui Cezar Preda

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, miercuri, la Buzău, că soluţia "cea mai bună" pentru organizaţia buzoiană a partidului este "revenirea lui Cezar Preda" în fruntea filialei.
Prezent, miercuri seară, la Biroul Permanent Judeţean al PDL Buzău, Cătălin Predoiu, a declarat că în prezent se poartă discuţii cu deputatul Cezar Preda pentru a reveni la conducerea filialei, după ce, săptămâna trecută, acesta şi-a dat demisia din toate funcţiile deţinute în partid.
"La Buzău va trebui să găsim o soluţie care după părerea mea nu poate fi alta decât revenirea lui Cezar Preda în fruntea organizaţiei. Sperăm să se întâmple cât mai curând. Cred că momentul va fi depăşit şi organizaţia îşi va relua activitatea normală. Avem de făcut o opoziţie serioasă unei guvernări corupte şi incompetente. Acum, datorită negocierilor, târguielilor politice dintre PNL şi PSD ţara nu arde practic Guvern. Sunt ministere realmente fără conducere, iar asta se reflectă fără îndoială şi în performanţa aparatului administrativ", a declarat Cătălin Predoiu.
Liderul democrat-liberal a adăugat că membrii PDL Buzău şi "o bună parte din colegii de la Bucureşti" îşi doresc ca Cezar Preda să revină asupra deciziei de a demisiona din funcţiile deţinute la vârful partidului.
"La Buzău ca şi în alte judeţe unde sunt lideri PSD şi şi PNL ne confruntăm cu probleme de corupţie, cu aceeaşi lipsă de responsabilitate în gestionarea intereselor cetăţenilor. Încă un motiv în plus de a rezolva cât mai urgent situaţia din organizaţia de la Buzău şi să îşi reia activitatea în mod normal. Suntem în permanent dialog cu Cezar Preda şi fără îndoială aceasta e prima opţiune, ca el să revină. Cred că în câteva zile să se clarifice lucrurile. Daca nu, se va găsi o formulă cu un preşedinte interimar stabilit în BPN şi ulterior o nouă conducere. Membrii organizaţiei şi o bună parte din colegii de la Bucureşti cred că cea mai bună soluţie e ca domnul Preda să revină. Dialogul poate să aducă o soluţie. Nu e vorba de un termen de graţie, vom continua discuţiile în zilele următoare", a mai spus Cătălin Predoiu.
Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu şi senatorul Gigi Chiru, secretar regional al PDL, au fost desemnaţi să se ocupe de organizaţia judeţeană a PDL Buzău.
Miercurea trecută, la Buzău, Cezar Preda a anunţat că demisionează din funcţiile de vicepreşedinte al PDL la nivel naţional şi de preşedinte al PDL Buzău, spunând că a luat această decizie în urma reuniunilor PDL care au avut loc sâmbătă la Braşov, unde el afirmase că, prin hotărârile pe care le-a luat, "PDL a creat un monstru numit USL".
El a spus că la şedinţa Colegiului Director lărgit al PDL a avut o "poziţie fermă" la care nu poate renunţa şi că în urma afirmaţiilor sale a fost criticat de Emil Boc şi de "anumiţi politicieni din Ardeal".
Preda declara, sâmbătă, la Braşov, la şedinţa Colegiului Director lărgit al partidului, că "prin deciziile dure luate pentru ţară PDL a adus la guvernare o echipă PSD-PNL capabilă să restaureze România".
Cezar Preda se află la cel de-al treilea mandat de deputat de Buzău. În 1999, Cezar Preda a devenit membru PD, iar din 2003 este vicepreşedinte al PDL. De asemenea, din 2001 el este preşedinte al filialei judeţene Buzău a PDL.
În decembrie 2012, Cezar Preda a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL şi de cea de preşedinte al organizaţiei judeţene a partidului, în urma rezultatelor slabe obţinute de democrat-liberalii buzoieni la alegerile parlamentare. Patru zile mai târziu, el a revenit asupra deciziei de a demisiona, spunând că este conştient de fapul că e ultima oară când i "se tolerează o atitudine individualistă".

O.C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs