duminică, 20 mai 2012

Liviu Pop: Am mână liberă să decid schimbarea inspectorilor şcolari implicaţi în campania electorală

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat în emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de Pro TV că are "mână liberă" să demită inspectorii şcolari care sunt pe listele de alegeri sau sunt implicaţi în campania electorală, indiferent de partidul din care fac parte.

"Eu nu pot modifica nimic în acest an, pentru că există Legea educaţiei. Nu sunt adeptul schimbării regulei în timpul jocului. Este cea mai grea perioadă, dar inspectorii şcolari generali şi adjuncţi care sunt pe liste sau sunt implicaţi în campanie, indiferent de partid, vor fi demişi. Am mână liberă să decid schimbarea unui inspector şcolar. Vreau să încep bacalaureatul cu un inspector şi să termin cu el", a spus Liviu Pop la ProTV. El a precizat că nu ar fi oportună schimbarea inspectorilor şcolari în mijlocul examenului.
Ministrul interimar al Educaţiei a mai spus că o promovabilitatea scăzută la examene îi afectează şi pe profesori, la premiere, la gradaţia de merit, la fişa de evaluare sau când se face reducere de personal.
"Este foarte important progresul şcolar, nu performanţa şcolară. Progresul înseamnă că pe un elev îl duc de la 5 la 7, de la 7 la 10, de la 9 la 3" a precizat Liviu Pop.
În legătură cu preşedinţii comisiilor de bacalaureat, Liviu Pop a spus că aceştia sunt din mediul universitar.
"Dacă nu se prezintă, schimb universitarul cu un preuniversitar. Am cerut suplimentare de bani, să dăm mai mult de 400 de lei. Dar că este 400 sau 600, oricum este puţin pentru două săptămâni de muncă, pentru că lucrează două săptămâni şi semnează diploma de bacalaureat", a adăugat Pop.

S.G.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs