miercuri, 9 noiembrie 2011

Senatorii PSD doresc aplanarea conflictului Geoană-Ponta

Marea majoritate a senatorilor PSD doresc găsirea unei soluţii pentru aplanarea conflictului dintre Geoană-Ponta, conflict care ar putea costa mult prea scump PSD-ul.
PSD are prea mult de pierdut la capitolul imagine, iar pierderea preşedinţiei Senatului ar pune piedici strategiei USL.
"Nimeni nu-şi doreşte un conflict, trebuie pus capat", spun majoritatea vocilor din partid. "Nu ştim pe ce mizează Ponta.

Modul de a pune problema "Ori eu, ori Geoană" este incorect", este părerea celor mulţi.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, cere revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului a lui Mircea Geoană şi înlocuirea lui cu Titus Corlăţean. De fapt, ar fi vorba de o rocadă între cei doi: Geoană ar prelua Comisia de Politică Externă a Senatului.
Grupul PSD de la Senat a votat, Luni, revocarea din funcţie a lui Mircea Geoană, cu 22 de voturi "pentru" şi 5 "împotrivă". Însă, după o scurtă meditaţie la ce ar putea presupune asta, riscurile la care se expune partidul, până în poziţia de a pierde funcţia din Senat, au urmat şovăielile.
Ion Iliescu şi Adrian Năstase au spus răspicat că Geoană nu va pleca nici de la Senat, nici din partid.
Miercuri, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, le-a solicitat colegilor de partid, prin intermediul unei scrisori, convocarea Comitetului Executiv Naţional pentru rezolvarea situaţiei cu portofoliul său din fruntea Senatului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs