miercuri, 9 noiembrie 2011

Ponta: Demisionez dacă Geoană scapă nepedepsit

Primarii PSD din judeţul Dolj au ameninţat miercuri, că demisionează în bloc dacă Victor Ponta îl exclude pe Mircea Geoană din partidul social-democrat.


Filiala PSD din judeţul Dolj, unde Mircea Geoană a câştigat mandatul de senator, l-a mandatat miercuri pe liderul filialei, Ion Prioteasa, membru în BPN al partidului, să îl susţină luni pe Mircea Geoană şi să nu voteze nici schimbarea acestuia de la Senat, nici excluderea din partid.

Mai mulţi primari PSD au ameninţat, în şedinţă, cu demisiile în bloc din partid în situaţia în care Geoană va fi sancţionat, reproşându-i lui Prioteasa că a votat la nivelul BPN pentru înlocuirea lui Geoană de la şefia Senatului, au declarat pentru Mediafax surse social-democrate
"Este mai degrabă un sfat al bătrânilor pentru că atunci când mă duc să votez la Bucureşti trebuie să o fac ca şi ei să fie mulţumiţi", a spus Prioteasa despre întîlnirea primarilor, menţionând că a vrut "să ia pulsul", nu să facă "o frondă împotriva partidului", precizând că "e o discuţie normală".

Scrisoare de protest
O parte dintre primarii PSD din judeţ au semnat o scrisoare în care:
"Îi solicităm lui Victor Ponta să renunţe de urgenţă la lupta pe care o are cu Mircea Geoană, întrucât această luptă nu are nimeni de câştigat. Considerăm că nu este potrivit ca preşedintele PSD să aibă conflicte şi să-l ameninţe cu excluderea pe Mircea Geoană care este, potrivit sondajelor de opinie, al doilea lider PSD ca încredere în ochii opiniei publice. Vă precizăm că o decizie de excludere din PSD a lui Mircea Geoană echivalează pentru noi cu o decizie de excludere a noastră".
Iulian Silişteanu, primarul din Rast, a spus că îl susţine pe Mircea Geoană "pentru că a câştigat 5,2 milioane de voturi, iar atunci când o să câştige şi Ponta atâtea voturi să vorbească şi el".
Ponta: Demisionez dacă Geoană scapă nepedepsit
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marţi seara, la emisiunea "Ultimul Cuvant", difuzată de B1 TV, că nu va accepta ca decizia din BPN, privind înlocuirea lui Mircea Geoană din fruntea Senatului, să nu se aplice.


Sursa Adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs