duminică, 13 noiembrie 2011

Comisia de Integritate a decis excluderea lui Geoană din PSD

Preşedintele CNAIM a PSD, Dan Şova, a anunţat oficial decizia Comisiei de a recomanda CExN al formaţiunii excluderea lui Mircea Geoană din partid, precizând că preşedintele Senatului nu a anunţat că va participa la şedinţa de duminică a acestui for.

Şova a afirmat, după şedinţa Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală (CNAIM) a PSD, că în conformitate cu prevederile Statutului, Comisia a luat decizia de a propune Comitetului Executiv al PSD excluderea lui Mircea Geoană din PSD.
El a menţionat că votul a fost 43 "pentru" şi cinci "împotrivă".

Şova a precizat că, potrivit Statutului PSD, Comisia analizează faptele, eventualele încălcări ale Statutului şi stabileşte care sunt sancţiunile care pot fi aplicate.
"Vom înainta Hotărârea CNAIM Comitetului Executiv al PSD, care este organul executiv politic suprem, şi care se va pronunţa în această cauză", a declarat el.
Întrebat ce i s-a reproşat, exact, lui Mircea Geoană, Şova a răspuns: "E o chestiune internă".

El a menţionat că acesta nu a trimis un comunicat Comsiei în care să îşi anunţe participarea la şedinţa de duminică.
Şova a ţinut să ceară scuze pentru situaţia creată de anunţul Marianei Negoiţă, membră a Comisiei, privind decizia forului.
CNAIM a decis, duminică, cu 43 de voturi "pentru", 5 "împotrivă" şi două abţineri, excluderea lui Mircea Geoană din PSD.
În momentul în care Mircea Geoană a ajuns la sediul PSD şi a ţinut o scurtă declaraţie de presă înainte de a intra în şedina CNAIM, un membru al Comisiei a ieşit din sediu şi a anunţat că s-a decis excluderea lui Geoană din PSD.
Membrul Comisiei s-a recomandat Mariana Negoiţă şi s-a declarat revoltată de faptul că decizia s-a luat fără ca Geoană să fie audiat. Ea a spus că s-au înregistrat 43 de voturi "pentru", 5 împotrivă" şi două abţineri.
Mariana Negoiţă, reprezentanta PSD Sector 3 în Comisia Naţională de Integritate a PSD, a declarat, duminică, presei, că decizia CNAIM de excludere a lui Mircea Geoană din partid a fost luată cu încălcarea prevederilor Statutului PSD.
Social-democrata a declarat presei, în timp de jurnaliştii îi luau declaraţii lui Mircea Geoană, tocmai sosit la sediul PSD pentru a participa la şedinţa Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate, că CNAIM a luat decizia de a propune excluderea lui Geoană.
Ea a acuzat încălcarea prevederilor Statutului PSD în recomandarea făcută de CNAIM, ca Mircea Geoană să fie exclus din partid, în condiţiile în care Mircea Geoană nu a fost audiat.
Potrivit Marianei Negoiţă, decizia CNAIM s-a luat cu 43 voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi două abţineri.

Sursa MEDIAFAX

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs