vineri, 11 noiembrie 2011

Cezar Preda: PDL este afectat foarte mult de cazul Apostu

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, joi, pentru Mediafax, ca organizatia clujeana a partidului este una dintre cele mai puternice organizatii ale formatiunii si ca PDL este afectat de dosarul de coruptie in care este invinuit primarul Sorin Apostu.

"Bineinteles ca ne afecteaza foarte mult, organizatia PDL Cluj este una dintre organizatiile noastre etalon, este una dintre cele mai puternice si intreg partidul este afectat de asa ceva, cu atat mai mult premierul", a precizat Cezar Preda.

El a spus ca PDL nu se pune "paravan" impotriva functionarii corecte a justitiei.

"Nimeni nu e mai presus de lege, justitia sa-si faca treaba. Asa cum a spus primul-ministru si presedintele partidului, PDL nu comenteaza si nu se pune paravan impotriva functionarii corecte a justitiei", a precizat Cezar Preda, presedintele PDL Buzau.

Sorin Apostu a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Cluj, care il acuza de luare de mita in forma continuata. El va fi prezentat, joi, la Curtea de Apel Cluj cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Cine este Sorin Apostu

Primarul Sorin Apostu este presedinte al organizatiei Cluj-Napoca a PDL si vicepresedinte al filialei judetene a partidului, el intrand in politica in 1999 si ajungand primar in 2009, dupa ce Emil Boc a demisionat din aceasta functie, fiind desemnat premier.

Sorin Apostu a intrat in politica in 1999, devenind membru al Partidului Democrat.

Intre 1998 si 2001, Apostu a fost director adjunct al Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Cluj, iar intre anii 2004 si 2008 a ocupat functia de director tehnic al Primariei Cluj-Napoca.

La alegerile locale din 2004, Apostu a fost ales consilier local al municipiului Cluj-Napoca pe listele Partidului Democrat. A demisionat la scurt timp din functia de consilier local si a preluat functia de director al Directiei Tehnice din cadrul Primariei Cluj-Napoca.

In 2008, a candidat din nou pe listele de consilieri locali ai Partidului Democrat-Liberal, fiind ales consilier local al municipiului Cluj-Napoca si apoi viceprimar, in iunie 2008.

El a fost ales ca primar interimar dupa demisia primarului Emil Boc in ianuarie 2009, iar Partidul Democrat Liberal l-a desemnat drept candidat la functia de primar pentru alegerile interimare din 15 februarie 2009, pe care le-a castigat din primul tur.

Sorin Apostu a fost vicepresedinte al filialei Cluj-Napoca a PDL, iar in 2 aprilie 2011 a fost ales presedinte al filialei, fiind singurul candidat la aceasta functie. El este si vicepresedinte al organizatiei judetene Cluj a PDL.

Sursa MEDIAFAX

Un comentariu:

introduceti comentariul dvs