miercuri, 19 octombrie 2011

Ponta: Nu văd imposibilă, în principiu, o coabitare cu Băsescu, dar nu o doresc

Victor Ponta, a declarat că nu vede imposibilă, în principiu, o coabitare a unui eventual guvern USL cu preşedintele Traian Băsescu!!!

Întrebat cum vede ipoteza unui guvern USL după alegerile parlamentare din 2012 şi coabitarea cu preşedintele Traian Băsescu, Ponta a răspuns: "Dacă Traian Băsescu înţelege să respecte atribuţiile de preşedinte, nu o văd absolut imposibilă, în principiu. (...) Dar dacă el rămâne aşa cum îl cunosc, probabil că într-o lună, două, trei, va începe un conflict".

Preşedintele PSD a afirmat că, dacă va fi învestit prim-ministru, nu ar accepta ca şedinţele de Guvern să fie prezidate de preşedinte decât în limita Constituţiei.

"Dacă e vorba de politică externă şi de încă alte două lucruri stabilite de Constituţie, sigur că aş accepta, nu e o problemă de orgoliu, ci de raprtul între puteri. Dar ca premier nu aş accepta ca preşedintele, oricare ar fi , că va fi Băsescu, că va fi Antonescu, să anunţe de la Cotroceni decizii care ţin de Guvern, de pensii, salarii, ca un preşedinte să spună Guvernului să dea sau nu autorizaţii de mediu pentru Roşia Montana. Vedeţi şi jocul ruşinos al lui Boc, care spune că remaniarea este treaba preşedintelui", a afirmat Ponta la interviurile Gândul.

El a adăugat că nu ar accepta nici ca preşedintele statului să participe la şedinţele de partid.

"Preşedintele, fie că îl cheamă Băsescu sau Antonescu, nu are ce să caute la mine la partid. Să stea la Cotroceni şi să ne cheme acolo", a spus Ponta

Sursa Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs