luni, 3 octombrie 2011

POLITIA VA INFORMEAZA 03.09.2011

„Lup paznic la oi” / Poliţiştii au stabilit că autorul unui furt de telefon mobil dintr-un magazin din Buzău este chiar unul dintre agenţii de pază

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău a fost identificat principalul suspect în cazul furtului unui telefon mobil comis la începutul lunii septembrie a.c. dintr-un magazin de electronice, electrocasnice şi produse IT&C.
Furtul figura în evidenţe cu autor necunoscut.
Poliţiştii au stabilit că suspectul este un tânăr în vârstă de 27 de ani, din judeţul Prahova, care la data respectivă era angajat ca agent de pază şi asigura securitatea magazinului respectiv.
S-a reuşit şi recuperarea prejudiciului, telefonul mobil în valoare de 650 de lei fiind restituit unităţii păgubite.
Poliţiştii buzoieni au finalizat cercetările, dosarul în care prahoveanul în vârstă de 27 de ani este învinuit de comiterea infracţiunii de furt calificat urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.



Şoferi depistaţi băuţi în urma unei acţiuni a poliţiştilor de la Secţia 5 de poliţie rurală Costeşti

Poliţiştii din cadrul Secţiei 5 de poliţie rurală Costeşti au fost angrenaţi vineri seară într-o acţiune organizată pe raza localităţilor Florica, Movila Banului şi Gherăseni.
S-a avut în vedere, în principal, disciplinarea traficului rutier local, însă nu au fost trecute cu vederea nici aspectele legate de ordinea şi liniştea publică.
Astfel, au fost efectuate verificări în două unităţi de alimentaţie publică, legitimate 24 de persoane şi au fost oprite pentru control aproximativ 40 de autovehicule.

Dintre cei 22 de conducători auto testaţi alcoolscopic, doi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind vorba despre un tânăr de 21 de ani, din comuna Gherăseni, depistat cu 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat şi despre un buzoian de 36 de ani, în cazul căruia aparatul „Drager” a indicat 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Împotriva acestora a fost luată măsura sancţionării contravenţională cu puncte-amendă şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.
În total, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, dintre care zece la O.U.G nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi două la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, valoarea amenzilor fiind de 2.510 lei.
Printre cei amendaţi s-a mai numărat şi un bărbat în vârstă de 56 de ani, din comuna Smeeni, în autoturismul căruia poliţiştii au găsit drujbe şi anvelope de bicicletă pentru care nu deţinea documente de provenienţă.



Acţiuni preventive în mediul rural

Miercuri şi joi, a fost organizată o acţiune în mediul rural ce a avut drept obiective descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale în perimetrul stradal şi prevenirea evenimentelor rutiere în care pot fi implicaţi căruţaşii, bicicliştii, pietonii şi conducătorii de mopede, indisciplina acestora constituind una dintre principalele cauze ale evenimentelor rutiere.
Au fost angrenaţi poliţişti din cadrul secţiilor de poliţie rurală, elevi de la unităţi de învăţământ ale M.A.I. aflaţi în practică la I.P.J. Buzău, precum şi jandarmi, care au acţionat în intervalul orar 18.00 – 20.00, fiind instituite şi filtre rutiere pe principalele căi de acces către zonele vizate.
În total, au fost controlate 226 de autovehicule, dintre care 12 erau înmatriculate în alte state, au fost verificaţi 61 de biciclişti, 37 de căruţaşi şi 40 de mopedişti şi au fost legitimate 302 persoane, cu privire la 43 dintre acestea fiind efectuate verificări în bazele de date.
Poliţiştii au aplicat 153 de sancţiuni contravenţionale, din care 4 la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 147 la O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (14 abateri au fost comise de biciclişti, 17 de căruţaşi, 19 de mopedişti şi 97 de către conducătorii auto) şi două la alte acte normative, în valoare totală de 17.643 de lei.
Totodată, au fost reţinute 3 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.



Accidente de circulaţie:

Vineri dimineaţă, a fost sesizată producerea unui accident de circulaţie pe DN 1B-E577, în localitatea Ulmeni.
Din cercetările efectuate de poliţiştii rutieri la faţa locului a rezultat că, în timp ce conducea o motocicletă pe drumul naţional, un tânăr în vârstă de 22 de ani din comuna Pietroasele a încercat să evite o căruţă la intersecţia cu DC 45 şi a pierdut controlul asupra direcţiei, după care a pătruns pe sensul opus şi a căzut pe carosabil, unde a fost acroşat de o autoutilitară la volanul căreia se afla un bărbat de 59 de ani, din judeţul Ilfov.
Tânărul a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier.



Vineri, în jurul orei 21.00, pe DN 2C, în afara localităţii Padina, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane.
Din cercetările efectuate de poliţişti la faţa locului, a rezultat că un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 26 de ani, din judeţul Ialomiţa, a acroşat un atelaj condus pe drumul naţional de un localnic în vârstă de 57 de ani, care nu avea aplicate pe îmbrăcăminte elemente fluorescent-reflectorizante. De asemenea, nici căruţa nu era echipată cu sursă de lumină sau dispozitive fluorescent reflectorizante.
Accidentul s-a soldat cu rănirea căruţaşului, care a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.
În cauză s-a întocmit dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările.



Sâmbătă, în jurul orei 03.00, în timp ce conducea un autoturism pe Şoseaua Spătarului din municipiul Buzău, un bărbat în vârstă de 49 de ani din Galaţi nu a adaptat viteza la carosabilul umed şi a pierdut controlul asupra direcţiei.
Maşina a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat pe câmp, din accident rezultând rănirea conducătorului auto şi a unei pasagere, ambele victime fiind transpoirtate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.
În cauză s-a întocmit dosar penal, iar poliţiştii rutieri continuă cercetările.

Sursa IPJ Buzau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs