miercuri, 19 octombrie 2011

Cezar Preda o acuză pe Macovei de ipocrizie: Să-şi facă partid cu Baconschi, Voinescu, Lăzăroiu

Deputatul PDL Cezar Preda o acuză de ipocrizie pe Monica Macovei, într-un interviu pentru Ziarul Ring, în legătură cu criticile acesteia la adresa PDL, menţionând că vicepreşedintele formaţiunii nu are decât să-şi facă propriul partid, alături de Sever Voinescu, Cristian Preda şi Teodor Baconschi.

Cezar Preda menţionează că a apărut în ultima vreme "un cetăţean care se erijează în postura de părinte al unui nou concept politic".

"E vorba de acel domn cu «Noua Republică», care e agreată şi de Sever Voinescu şi de Monica Macovei, care spun că PDL nu a mai făcut reforma lui Traian Băsescu. Eu vreau să vă spun direct că astea sunt vorbe spuse pe blog. Doamna Monica Macovei este vicepreşedine al PDL, domnia sa nu trebuie să spună pe blog aceste lucruri, trebuie să spună cu subiect şi predicat în cadrul Biroului Permanent cu ce nu este de acord. Să vină şi să spună: «Nu sunt de acord ca această persoană care stă lângă mine şi este vicepreşedinte sau secretar, care deşi este trimisă în judecată, ea stă lângă mine. Eu nu o să mai stau în acest birou dacă aceşti oameni stau lângă mine». Asta nu o spune în cadrul partidului deşi este şefa unei comisii de analiză împreună cu domnul Flutur la tot ce înseamna marii şefi din România. Cu nume şi predicat să ne spună care sunt persoanele care trebuie să plece. Ori a spune pe blog şi a te ralia la şedinţele de la «Hilton» unde se fac mari analize ale dreptei româneşti, că PDL a trădat ideile reformatoare, răspunsul meu este următorul: ipocrizie. PDL a fost cel mai fidel repondent la ceea ce a vrut preşedintele României să facă în această ţară. A fost partenerul lui Traian Băsescu în tot ceea ce a dorit Traian Băsescu să facă bine pentru România. Aşa că astea sunt poveşti", a spus Cezar Preda pentru Ziarul Ring.

El adaugă că Macovei nu are decât să-şi facă partid, împreuna cu Teodor Baconschi, Sever Voinescu, Cristian Preda, Sebastian Lăzăroiu şi Valeriu Stoica.

"Dacă vrea să facă un partid de dreapta autentic, să-i ia de mână pe cei trei-patru colegi, şi să facă acel partid. Să facă partidul ăsta cu domnul Sever Voinescu, cu domnul Baconschi, cu domnul Cristian Preda. Domne, cine ia împiedicat? Am înţeles, nu se mai pot uita la noi, nu le plac figurile noastre şi nu numai ale noastre, că noi am ieşit din decor. Păi ce vrea, să-i omoare pe toţi şi să râmână dânşii patru cu 41 de filiale, cu 41 de organizaţii judeţene care au sute de mii de membri? Nu, e clară treaba, că noi nu ne regăsim în profiulul făcut de domniile lor. Să facă un partid nou, cu ce orienatare vor, că va fi ordoliberal, că e pur de dreapta, că îl are pe domnul Valeriu Stoica ideolog, să-l facă, domnule, cine îi opreşte? Şi cu domnul Lăzăroiu, să o ia şi pe Albă ca Zăpada şi să facă un partid modern, domnule, extraordinar, care va fi votat de toată suflarea din România care munceşte, nu de România care nu are bani. Să facă partidul ăsta şi vă daţi seama că ar câştiga alegerile cu 51 la sută?", spune Cezar Preda.

Foştii miniştrii ai Justiţiei Valeriu Stoica şi Monica Macovei au afirmat, vineri, la o dezbatere a ISP, că nu susţin iniţiativa legislativă a democrat-liberalului Cezar Preda potrivit căreia anumiţi ofiţeri de informaţii pot face parte din organe de cercetare penală specială.

Macovei a declarat, vineri, că actuala clasă politică este "cel puţin obosită de tranziţie" şi că este nevoie de una curată, în care partidele să-i filtreze pe cei pe care îi primesc, arătând că salută Noua Republică.

Macovei anunţa, pe 3 octombrie, că în cel mult zece zile, comisia de analiză a partidului va propune premierului Emil Boc ce şefi de agenţii şi secretari de stat trebuie să plece din Guvern, pe baza audierilor a aproximativ 50-60 de persoane aflate în astfel de funcţii.

După 10 zile, senatorul PSD Dan Şova a semnalat, într-un comunicat, că perioada anunţată de eurodeputatul PDL a trecut.

Sursa Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs