sâmbătă, 29 octombrie 2011

Cezar Preda: Legea siguranţei naţionale va trece în forma iniţială

Statul român trebuie să fie un stat puternic, iar în interiorul instituţiilor militare sau cu regim militar trebuie să existe ordine, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, deputatul PDL Cezar Preda, iniţiatorul propunerii legislative de modificare şi completare a unor acte normative în domeniul securităţii naţionale.
''Legea spune clar - ofiţerul de cercetare specială a existat, există şi va exista. (...) Ofiţerii de cercetare penală specială sunt un corp care este pregătit pentru a face cercetarea penală specială sub comanda unui procuror, procuror numit de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Este un corp special şi nu se ocupă decât de cei din interior, iar derapajele că se vrea o nouă poliţie politică sunt făcute de oameni care habar nu au despre ce vorbesc'', a susţinut Cezar Preda.
Acesta a arătat că legea este în acest moment ca un ''cartof fierbinte'', dar este convins că iniţiativa sa va trece în forma iniţială. ''Vă spun că legea va trece pentru că nu au argumente, în lipsa unor argumente nu ştiu dacă ne ţine nouă de cald ca stat. Statul român trebuie să fie un stat puternic şi în interiorul serviciilor şi până la urmă în interiorul instituţiilor militare sau cu regim militar trebuie să existe ordine. Să nu credeţi că statele riverane sau cele care nu sunt în aceeaşi barcă cu noi stau degeaba. Numai că doi-trei habar nu au despre ce vorbesc şi se bagă şi ei în seamă despre noua poliţie politică'', a concluzionat parlamentarul PDL.


AGERPRESS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs