joi, 27 octombrie 2011

Călărăşeni prinşi în „Năvodul” poliţiştilor buzoieni / Trei tineri din judeţul Călăraşi sunt suspectaţi că au furat autoturismul ce fusese vândut unui tânăr din Buzău

În noaptea de marţi spre miercuri, la ora 01.22, un tânăr de 25 de ani din Buzău a apelat S.N.U.A.U. „112” şi a sesizat că i-a fost sustras autoturismul din parcare.
Imediat după primirea sesizării, a fost declanşat Planul de acţiune „Năvodul”, iar la scurt timp o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei municipiului Buzău a oprit, pe Şoseaua Spătarului, un autoturism înmatriculat în Bulgaria, în care se aflau doi tineri din judeţul Călăraşi, în vârstă de 21 (şoferul), respectiv 24 de ani (pasager).
Cei doi tineri au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipale, întrucât existau suspiciuni că au legătură cu furtul sesizat.
Poliţiştii au continuat controalele în trafic şi au găsit autoturismul reclamantului pe raza satului Maxenu, pe un drum comunal, lângă maşină fiind depistat un tânăr de 28 de ani, tot din Călăraşi.
Şi acesta a fost condus la sediul Poliţiei municipiului Buzău, din cercetările efectuate de o echipă din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale rezultând că cei trei tineri din judeţul Călăraşi sunt principalii suspecţi în cazul furtului.
Totodată, s-a mai stabilit că reclamantul cumpărase autoturismul respectiv în urmă cu aproximativ trei săptămâni de la călărăşeanul de 28 de ani, dar nu au perfectat actele, cumpărătorul primind doar un rând de chei.
Folosindu-se de celălalt rând de chei, vânzătorul a sustras maşina ajutat de fratele său (tânărul de 21 de ani) şi de un prieten, motivând că buzoianul trebuia să

îi mai dea o sumă de bani restantă de la încheierea tranzacţiei.
Pe numele celor trei tineri din judeţul Călăraşi a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Buzău.



Tânăr şi… „neliniştit”

În ziua de 26 octombrie a.c., în jurul orei 09.00, poliţiştii Biroului Poliţiei de Proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au fost sesizaţi de tânăr de 18 ani, elev la un liceu din Buzău, cu privire la faptul că în urmă cu cinci zile, i-a fost sustras telefonul mobil pe care îl lăsase pe bancă, în clasa unde învaţă.
În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii de proximitate au găsit la un magazin specializat un telefon mobil ce prezenta caracteristici identice aparatului al cărui furt fusese reclamat.
Din primele verificări, a rezultat că telefonul fusese achiziţionat în regim de consignaţie, poliţiştii stabilind în cele din urmă că principalul suspect este un buzoian în vârstă de 18 ani, coleg de clasă cu păgubitul.
Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.



Brăilean, prins în timp ce fura porumb de pe terenul unui bărbat din Vâlcelele

Miercuri, un agent din cadrul Secţiei 8 de poliţie rurală Râmnicelu a fost îndrumat de ofiţerul de serviciu de la Poliţia municipiului Rm. Sărat să intervină pe raza comunei Vâlcelele, întrucât fusese reclamat, prin S.N.U.A.U. „112”, furtul unei cantităţi de porumb ştiuleţi de pe terenul unui localnic.
Poliţistul s-a deplasat în zona indicată şi a surprins un brăilean în vârstă de 35 de ani, care se deplasa cu un atelaj încărcat cu aproximativ 300 kilograme ştiuleţi de porumb recoltaţi de pe un teren ce nu îi aparţine.
Întreaga cantitate de porumb a fost recuperată şi restituită păgubitului, iar

pe numele suspectului de 35 de ani a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de poliţiştii din cadrul Secţiei 8 de poliţie rurală Râmnicelu.



A tăiat arbori nemarcaţi din pădurea Ocolului Silvic

În cadrul unei acţiuni desfăşurată ieri dimineaţă în pădurea de pe raza comunei Buda, poliţişti din cadrul Secţiei 7 de poliţie rurală Grebănu şi specialişti de la Ocolul Silvic Rm. Sărat au depistat un localnic în vârstă de 60 de ani, care a tăiat şi sustras cinci arbori nemarcaţi (frasin, stejar, mojdrean şi tei).
Materialul lemnos astfel rezultat - aproximativ 8 m.c. - a fost predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Rm. Sărat.
Pe numele bărbatului de 60 de ani s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de poliţiştii din cadrul Secţiei 7 de poliţie rurală Grebănu.



Transporturi ilegale de material lemnos

Miercuri după-amiază, în jurul orei 17.00, în timp ce acţionau pe DJ 203L, doi agenţi din cadrul Secţiei 11 de poliţie rurală Pârscov au oprit pentru control o autoutilitară înmatriculată în Buzău, ce era încărcată cu material lemnos.
La volan a fost identificat un bărbat de 37 de ani, din comuna Cozieni, care nu a prezentat poliţiştilor niciunul dintre documentele ce ar fi trebuit să însoţească un astfel de transport.
Împotriva şoferului s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.
Aceeaşi măsură a fost luată şi de poliţiştii Secţiei 5 de poliţie rurală Costeşti împotriva a doi localnici în vârstă de 22, respectiv 23 de ani, pe care i-au depistat, în zona Pădurii Spătaru, în timp ce transportau material lemnos pentru care nu aveau niciun document de provenienţă.
Încărcătura a fost ridicată în vederea confiscării şi predată reprezentanţilor Ocolului Silvic Buzău.



Depistat băut în trafic

Ieri, cu puţin înainte de ora 18.00, doi agenţi din cadrul Secţiei 8 de poliţie rurală Râmnicelu care acţionau pe raza localităţii Vâlcelele au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în Braşov, la volanul căruia se afla un braşovean de 46 de ani.
În timpul verificării documentelor, poliţiştii au constatat că şoferul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, aspect certificat de aparatul „Drager”, care a indicat o concentraţie alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi i s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de poliţiştii din cadrul Secţiei 8 de poliţie rurală Râmnicelu.



Accident de circulaţie

Miercuri, în jurul orei 11.00, a fost sesizată producerea unui accident de circulaţie în zona intersecţiei DJ 102B cu DJ 102L, în satul Bâscenii de Sus, comuna Calvini.
Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a rezultat că, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 102B, un tânăr de 23 de ani din judeţul Prahova a efectuat virajul la dreapta, drumul fiind cu prioritate şi a acroşat o roabă cu care un localnic în vârstă de 76 de ani transporta dovleci. În acel moment, bătrânul intenţiona să traverseze intersecţia, dar nu s-a asigurat în prealabil.
Localnicul a căzut pe carosabil şi a suferit leziuni ce au necesitat transportarea la Spitalul Orăşenesc Nehoiu.
În cauză s-a întocmit dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs