vineri, 2 septembrie 2011

POLITIA VA INFORMEAZA


.Comercianţii din zona centrală verificaţi de poliţişti


Ieri, în intervalul orar 12.00 – 14.00, efective din cadrul Biroului Poliţiei de Ordine Publică pentru mediul Urban de la Poliţia municipiului Buzău, împreună cu jandarmi şi poliţişti locali, au acţionat în Piaţa Centrală şi zona centrală a municipiului Buzău, pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor comerciale ilicite.
Echipele de control au efectuat verificări la 17 societăţi comerciale şi 20 de producători agricoli, ocazie cu care au fost legitimate peste 50 de persoane.
Au fost verificate actele ce reglementează desfăşurarea de activităţi comerciale şi documentele prevăzute de lege pentru mărfurile expuse la vânzare, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale la Legea nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
Din totalul persoanelor legitimate, 7 au fost conduse la sediul Poliţiei Municipale pentru verificări suplimentare.
Totodată, au fost aplicate două sancţiuni persoanelor care au provocat scandal în zonele unde s-a acţionat.
Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de peste 5000 de lei.

•Localnicii din Gălbinaşi şi Ţiteşti, vizitaţi de poliţişti

În ziua de 31 august, ofiţeri din cadrul Serviciului Ordine Publică, de la Compartimentul de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, împreună cu poliţişti de la secţiile de poliţie rurală şi jandarmi au organizat o caravană de informare şi prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului.
Au primit vizita poliţiştilor, locuitorii comunelor Ţinteşti şi Gălbinaşi, cărora le-au fost reamintite câteva reguli pe care trebuie să le respecte pentru nu a deveni victimele persoanelor certate cu legea.

Recomandările au vizat prevenirea furturilor din locuinţe şi societăţi comerciale, a furturilor de animale şi de materiale reciclabile, însă poliţiştii au ţinut să le reamintească şi câteva reguli de circulaţie pe care trebuie să le respecte în trafic, pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere.
Pe lângă sfaturile primite personal de la reprezentanţii poliţiei, cetăţenilor le-au fost înmânate şi pliante cu conţinut preventiv.

•Atenţie la persoanele pe care le primiţi în gospodărie!

Un bătrân de 70 de ani a rămas fără 700 de lei, banii fiind furaţi de un tânăr care a avut acces în locuinţă

Miercuri după-amiază, în jurul orei 16.00, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală nr. 5 Costeşti au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. „112” cu privire la faptul că, din locuinţa unui bărbat în vârstă de 70 ani din comuna Amaru, a fost furată suma de 700 de lei.
Din primele cercetări efectuate de echipa operativă la faţa locului, a rezultat că principalul suspect este un consătean al păgubitului, în vârstă de 24 de ani, care în cursul zilei îl ajutase pe bătrân la treburile gospodăreşti.
Din discuţiile purtate cu persoana vătămată s-a stabilit că în cursul zilei, locuinţa nu a fost încuiată, iar geamurile de la unele încăperi au fost lăsate deschise.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate în vederea recuperării prejudiciului.

•Furt de sezon

Miercuri dimineaţă, în jurul orei 10.00, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală nr.1 Mărăcineni au fost sesizaţi de un bărbat de 40 de ani din comuna Săgeata cu privire la faptul că a surprins o persoană care fura pepeni de pe un teren ce-i aparţine, teren situat în extravilanul satului Borduşani, la limită cu satul Dâmbroca.
Întrucât în reclamaţie s-a precizat că persoana în cauză se deplasa cu o căruţă, poliţiştii care acţionau pe raza comunei Săgeata s-au deplasat către locul indicat în sesizare în vederea depistării persoanei suspecte.
Astfel, pe un drum de câmp a fost depistat un atelaj ce era condus de un localnic în vârstă de 64 de ani.

În căruţă, au fost găsiţi mai mulţi pepeni, aproximativ 300 kilograme, cu privire la care s-a stabilit că au fost sustraşi de pe terenul persoanei care a făcut sesizarea.
Bărbatul şi-a recunoscut fapta şi a predat încărcătura.
Prejudiciul a fost estimat de păgubit la suma de 150 de lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

•După ce s-a manifestat agresiv în trafic, s-a „răcorit” în arestul IPJ Buzău

În noaptea de 30 spre 31 august, în jurul orei 05.00, în timp ce acţionau pe DN 10, pe raza comunei Măgura, un poliţist din cadrul Secţiei de poliţie rurală nr. 11 Pârscov şi un jandarm, au constatat că şoferul unui autoturism înmatriculat în străinătate a intrat cu maşina într-un şanţ.
Membrii echipajului i-au solicitat conducătorului auto să prezinte documentele pentru control, însă acesta a avut un comportament agresiv, a refuzat să se legitimeze, fapt pentru care a fost imobilizat şi condus la sediul Secţiei de poliţie.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit că are 35 de ani şi locuieşte în comuna Pârscov.
Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat să fie testat cu aparatul „Drager”, însă bărbatul a refuzat, atitudine menţinută şi în cazul recoltării probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 87, alin. 5 din O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar împotriva bărbatului s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

•Şofer de microbuz ce efectua transport de persoane, depistat băut în timpul serviciului

Ieri după-amiază, în jurul orei 13.00, în timp ce acţiona pe raza comunei Balta Albă, un agent din cadrul Secţiei de poliţie rurală nr.8 Râmnicelu a oprit pentru control un microbuz ce efectua transport de persoane pe ruta Rm. Sărat – Amara, la volanul căruia se afla un râmnicean de 51 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, şoferul a fost testat cu aparatul „Drager”, etilotestul indicând o concentraţie alcoolică de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.
I-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi i s-a întocmit dosar penal conform art. 87, alin. 4 din O.U.G. nr.195/2002.

•A crezut că întunericul îl va proteja

Un bărbat de 41 de ani din comuna Smeeni s-a ales cu dosar penal pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei după ce s-a urcat băut şi fără permis la volanul unui autovehicul

În noaptea de 31 august spre 1 septembrie, în timp ce acţiona pe raza comunei Smeeni, localitatea Udaţi, un agent din cadrul Secţiei de poliţie rurală nr.13 Smeeni a oprit pentru control un autovehicul de Buzău, la volanul căruia se afla un localnic în vârstă de 41 de ani.
Fiind testat cu aparatul „Drager”, s-a stabilit că acesta consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, etilotestul indicând o concentraţie alcoolică de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.
I-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi i s-a întocmit dosar penal.
În urma consultării bazelor de date, s-a stabilit că bărbatul de 41 de ani nu are permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

•Şofer băut, scos din trafic

În noaptea de 31 august spre 1 septembrie, la câteva minute după ora 00.00, în timp ce acţiona pe DJ 203K, un echipaj din cadrul Secţiei de poliţie rurală nr. 2 Beceni a oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 29 de ani din comuna Beceni.
Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, aparatul „Drager” indicând o concentraţie alcoolică de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.
I-au fost recoltate probe de sânge şi i s-a întocmit dosar penal.

•Permise reţinute şoferilor indisciplinaţi

În cadrul activităţilor desfăşurate miercuri pentru disciplinarea participanţilor la trafic, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au constatat 335 de contravenţii, abateri comise de 239 conducători auto, 15 pietoni, 13 mopedişti, 2 căruţaşi şi 8 biciclişti.
113 dintre neregulile săvârşite de şoferi au reprezentat depăşiri ale regimului legal de viteză, cea mai mare viteză înregistrată în localitate fiind de 114 km/h, în cazul autoturismului condus de un tânăr de 26 de ani, din Brăila, pe DN 2B în localitatea Mânzu.
Atât tânărului vitezoman, dar şi altor cinci şoferi le-au fost reţinute permisele de conducere. A fost vorba despre conducători auto care au efectuat depăşiri în locuri în care această manevră este interzisă (trei) şi despre şoferi care s-au urcat băuţi la volan (au avut concentraţii alcoolice de 0,22 mg/l şi 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat).

•Atenţie la manevrele pe care le efectuaţi în trafic!

Miercuri, la ora 15.25, a fost sesizată producerea unui accident de circulaţie pe DJ 203K, pe raza comunei Cernăteşti.
Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilit că, în timp ce se deplasa cu o autoutilitară către Beceni, la efectuarea unui viraj într-o curbă uşoară la stânga, un bărbat în vârstă de 48 de ani din comuna Bisoca a intrat cu maşina pe contrasens, împrejurare în care a acroşat un alt autoturism condus de un tânăr de 19 ani din Buzău.
Tânărul de 19 ani a încercat să evite impactul, însă a pierdut controlul volanului şi a acroşat un tânăr de 24 de ani, care se afla pe drum, după care s-a lovit de doi copaci marginali.
Evenimentul s-a soldat cu rănirea tânărului de 24 de ani, care a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal.

•Incendiu cu victime

Ieri, la ora 17.35, prin S.N.U.A.U. „112” s-a sesizat că pe islazul comunal din satul Căldărăşti, a luat foc un imobil folosit de persoanele care au grijă de vacile locuitorilor din localitate, fiind posibil ca doi copii, care se aflau în imobil să fie decedaţi.
La faţa locului s-au deplasat echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău pentru stingerea focului, o echipă operativă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău şi un echipaj din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Buzău.
În urma investigaţiilor efectuate la faţa locului, au fost găsite cadavrele a două fetiţe în vârstă de 4, respectiv un an, care au fost transportate la Morga Serviciului Judeţean de Medicină Legală Buzău în vederea efectuării necropsiei.



Bărbat găsit spânzurat

Ieri, la ora 11.20, ofiţerul de serviciu de la Poliţia municipiului Buzău a fost sesizat de un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Buzău cu privire la faptul că un bărbat de 50 de ani a fost găsit spânzurat în curtea locuinţei.
Din primele cercetări efectuate la faţa locului de echipa operativă, a rezultat că bărbatul a fost găsit de membrii familiei, spânzurat într-o anexă a locuinţei.
La examinarea vizuală a cadavrului pe suprafaţa corpului nu au fost observate urme vizibile de violenţă în afara şanţului specific de strangulare, cadavrul fiind transportat la Morga Serviciului Judeţean de Medicină Legală Buzău în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului.

Sursa IPJ Buzau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs