marți, 6 septembrie 2011

POLITIA VA INFORMEAZA 5.09.2011

Vrâncean prins de poliţişti la scurt timp după ce a furat din „cutia milei”

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 7 Grebănu au fost sesizaţi luni, în jurul orei 12.30, cu privire la furtul unei sume de bani din „cutia milei” aflată într-o biserică din comuna Podgoria.
Imediat după primirea sesizării, un agent din cadrul Secţiei nr. 7 de poliţie rurală Grebănu a reuşit, cu sprijinul unui echipaj al Serviciului Rutier, prinderea suspectului, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din judeţul Vrancea.
În momentul în care a fost prins de poliţişti, acesta se îndrepta spre Rm. Sărat, mergând pe câmp, în apropierea drumului european 85 şi avea asupra lui suma de 138 de lei.
Banii au fost restituiţi bisericii, iar suspectul a fost condus la sediul Poliţiei, unde i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

•Prinse de poliţişti când încercau să practice „cea mai veche meserie”

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Buzău au organizat şi executat luni o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor de prostituţie – proxenetism.
În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost depistate patru femei, cu vârste cuprinse între 27 şi 39 de ani, una din judeţul Buzău, iar celelalte din judeţele Călăraşi, Vrancea şi Prahova, care încercau să racoleze participanţi la traficul rutier, în scopul întreţinerii de raporturi sexuale în schimbul unor sume de bani.

Poliţiştii au luat împotriva celor patru femei măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr. 61/1991, cu amenzi în valoare totală de 3.500 de lei.

•Buzoian prins imediat după comiterea furtului

Luni dimineaţă, în jurul orei 09.00, Centrul Operaţional al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a fost sesizat prin S.N.U.A.U. „112” cu privire la faptul că din faţa imobilului unei buzoience în vârstă de 55 de ani a fost sustrasă o pubelă.
Imediat după primirea sesizării, în zonă a intervenit o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, suspectul – un buzoian de 52 de ani – fiind depistat la aproximativ 20 de metri de locul comiterii furtului.
Prejudiciul a fost recuperat, iar suspectul a fost condus la sediul Poliţiei Municipale, unde i s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

•Conflict spontan între consăteni

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 9 de poliţie rurală Ziduri au fost sesizaţi luni noapte cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Valea Râmnicului, a fost transportat la Spitalul Municipal Rm. Sărat, ca victimă a unei agresiuni.
Din primele cercetări efectuate de poliţişti, a rezultat că incidentul în care a fost implicat bărbatul respectiv s-a produs spontan, în urma unor discuţii în contradictoriu avute cu un consătean pe o stradă din sat. Acesta din urmă i-a aplicat victimei o lovitură cu o piatră în zona capului, provocându-i leziuni ce au necesitat internarea.
Poliţiştii au întocmit dosar penal, încadrarea juridică a fapte urmând a se stabili în funcţie de concluziile medico-legale.

• Indisciplina în trafic, sancţionată de poliţişti

Poliţiştii au depistat doi tineri care conduceau autoturisme pe drumurile publice deşi nu aveau permis şi au lăsat fără permise 17 şoferi din cauza nerespectării regulilor privind prioritatea, depăşirea, viteza şi culoarea roşie a semaforului electric

Luni dimineaţă, în jurul orei 10.00, un echipaj din cadrul Secţiei nr. 10 de Poliţie Rurală Pătârlagele a depistat un tânăr în vârstă de 27 de ani, din comuna Chiojdu, care conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, pe DJ 103P, deşi nu posedă permis de conducere.
Poliţiştii i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 86 alin.1 din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Tot pentru conducere fără permis este cercetat şi un tânăr de 20 de ani, din comuna Costeşti, după ce autoturismul la volanul căruia se afla acesta a fost oprit de un echipaj de poliţie rutieră care a acţionat luni pe DN2 E85, în localitatea Spătaru.
Un alt dosar penal a fost întocmit luni după-amiază unui bucureştean în vârstă de 49 de ani, al cărui autoturism a fost oprit pentru control de o patrulă mixtă poliţist-jandarm care acţiona pe DJ 203D, pe raza comunei Brădeanu.
Şoferul emana halenă alcoolică, iar în momentul în care a fost testat cu aparatul „Drager” a rezultat că avea o concentraţie alcoolică de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bucureşteanul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au mai constatat şi 277 de contravenţii la regimul circulaţiei pe drumurile publice, abateri pentru care au fost sanţionaţi 211 conducători auto, 9 pietoni, 5 căruţaşi şi 4 mopedişti.
De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării 17 permise de conducere, în 7 situaţi, constatate de poliţiştii Biroului Rutier Buzău, fiind vorba despre neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversare regulamentară.
Tot în municipiul Buzău, trei şoferi au rămas fără permis pentru că „au trecut pe roşu” pe Bulevardul Unirii.



Patru dintre ceilalţi şoferi care au fost lăsaţi fără permise au fost surprinşi de poliţiştii rutieri în timp ce îşi conduceau autoturismele cu peste 100 km/h în localităţi tranzitate de DN2 E85, doi în timp ce depăşeau pe linia continuă, iar unul – un buzoian de 56 de ani – având o concentraţie alcoolică de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Stadionului din municipiul Buzău.

Accidente de circulaţie

Luni în jurul orei 13.30, pe o alee din spatele unui bloc de pe Bulevardul Stadionului din municipiul Buzău s-a produs un accident de circulaţie, soldat cu rănirea unei persoane.
Din cercetările efectuate de poliţiştii rutieri la faţa locului, a rezultat că un autoturism condus de o buzoiancă în vârstă de 33 de ani, a acrosat şi accidentat un minor în vârstă de 9 ani, care a traversat prin faţa autoturismului, fără să se asigure.
Minorul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, însă leziunile suferite nu au impus internarea.
În cauză s-a întocmit dosar penal, iar poliţiştii rutieri continuă cercetările.



Luni, în jurul orei 14.30, pe DJ 203 K, în localitatea Săpoca, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu rănirea a două persoane.
Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Buzău către Lopătari, o buzoiancă în vârstă de 62 de ani nu s-a asigurat la efectuarea unei depăşiri şi a forţat conducătorul unui motociclu, care se angajase în depăşirea sa, să părăsească partea carosabilă.
Motociclul a intrat în şanţ, din accident rezultând rănirea tânărului care îl conducea, în vârstă de 29 de ani, şi a unei femei, pasageră pe acelaşi vehicul.
Conducătoarea auto şi-a continuat deplasarea, fiind identificată şi oprită în trafic de poliţişti la scurt timp, pe raza comunei Cernateşti.
Pe numele acesteia a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările.

•Marţi, în jurul orei 00.30, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 10, în localitatea Valea Seacă, un bărbat de 72 de ani din comuna Gura Teghii nu a adaptat viteza în pantă şi curbă la stânga şi a pierdut controlul asupra direcţiei.
Autovehiculul a intrat în şanţ şi s-a răsturnat, din accident rezultând rănirea conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Nehoiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs