miercuri, 21 septembrie 2011

POLITIA VA INFORMEAZA 21.09.2011

BULETIN INFORMATIV
privind evenimente înregistrate în ziua de 20.09.2011


Tâlhar reţinut de poliţiştii buzoieni / Cu toate că victima a sesizat Poliţia la aproximativ două ore, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au reuşit să prindă autorul şi l-au „cazat” în Arest.


Marţi dimineaţă, în jurul orei 09.00, o buzoiancă în vârstă de 35 de ani a sesizat Poliţia cu privire la faptul că în urmă cu aproximativ două ore, în timp ce se deplasa pe strada Spiru Haret, un tânăr necunoscut i-a smuls lanţul de aur de la gât. Victima a spus poliţiştilor că după comiterea faptei, autorul a fugit pe un gang, îndreptându-se către Bulevardul Unirii.
Imediat după primirea sesizării, a fost declanşată o acţiune cu efective mărite pentru găsirea suspectului, la care au fost angrenaţi poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, poliţişti de proximitate, efective din dispozitivul de siguranţă publică şi Serviciul de Intervenţie Rapidă.
La scurt timp, o echipă a Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău a depistat, în zona gării, un tânăr care corespundea semnalmentelor furnizate de victimă.
Poliţiştii l-au legitimat şi au stabilit că era vorba despre un tânăr de 22 de ani, din comuna Murgeşti, cu ocazia controlului corporal efectuat asupra acestuia fiind găsit lanţul ce fusese smuls de la gâtul femeii în vârstă de 35 de ani.
Tânărul a fost condus la sediul Poliţiei Municipale, iar în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că este principalul suspect şi în cazul altor patru infracţiuni de tâlhărie comise cu acelaşi mod de operare, în perioada 13 – 18 septembrie a.c. pe raza municipiului Buzău. Faptele figurau în evidenţă cu autor necunoscut.
Prejudiciul, în valoare de 4.100 de lei, a fost recuperat în proporţie de 60%, iar poliţiştii continuă activităţile în vederea recuperării integrale.


Împotriva tânărului de 22 de ani a fost începută urmărirea penală pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie şi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.
Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului.



Fetiţe accidentate în curtea şcolii la care învăţă

Marţi dimineaţă, Centrul Operaţional din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a fost sesizat prin S.N.U.A.U. „112” cu privire la faptul că doi elevi ai Şcolii cu clasele I – VIII Cernăteşti au fost accidentaţi în curtea unităţii de învăţământ, sesizarea fiind primită de la asistenta din cadrul Dispensarului Cernăteşti.
Imediat după primirea sesizării, la faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secţiei 3 de poliţie rurală Berca pentru cercetarea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.
Victimele, două minore în vârstă de 8 ani - eleve în clasa a II-a - au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.
Din primele cercetări efectuate de poliţişti, a rezultat că incidentul s-a produs în timp ce elevii clasei a II-a ar fi trebuit să se afle la ora de educaţie fizică şi sport. În timp ce minorele respective se jucau împreună cu alţi colegi, fără a fi supravegheaţi, câteva lemne dintr-o grămadă depozitată în curte s-au desprins şi au căzut peste ele.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de poliţiştii din cadrul Secţiei 3 de poliţie rurală Berca sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu.



Lemne fără documente de provenienţă, ridicate în vederea confiscării de poliţişti

Marţi seară, în jurul orei 19.30, în timp ce acţionau în zona Pădurii Spătaru pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, poliţişti din cadrul Secţiei 5
de poliţie rurală Costeşti au depistat doi bărbaţi care transportau lemne cu un atelaj.
În urma verificărilor efectuate, a rezultat că era vorba despre doi localnici în vârstă de 42, respectiv 67 de ani, care nu aveau niciun document de provenienţă pentru încărcătură.
Cei doi au fost conduşi la sediul secţiei de poliţie, împotriva lor fiind luată măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 2.000 de lei.
Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Buzău.

• Infracţiuni la regimul circulaţiei

În noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 22.30, în timp ce acţionau pe raza localităţii Vâlcelele, doi agenţi din cadrul Secţiei 8 de poliţie rurală Râmnicelu au oprit pentru control o autoutilitară de Buzău, la volanul căreia se afla un localnic în vârstă de 55 de ani.
În timpul verificării documentelor, poliţiştii au constatat că şoferul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, la testarea efectuată cu aparatul „Drager” rezultând o valoare de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, bărbatul de 55 de ani a refuzat să se supună recoltării.
Pe numele său s-a întocmit dosar penal conform O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.



Marţi seară, în jurul orei 18.30, în timp ce acţionau pe DJ 203K, în satul Cernăteşti, doi agenţi din cadrul Secţiei 3 de poliţie rurală Berca au oprit pentru control un tractor ce nu avea montate plăcuţe cu numărul de înmatriculare.
La volan a fost identificat un localnic în vârstă de 34 de ani care, în momentul în care i-au fost solicitate documentele personale şi actele autovehiculului,


a recunoscut că nu are niciun act pentru tractor, întrucât nu este înmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 85 alin. 1 din O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.



Şoferi indisciplinaţi şi pietoni imprudenţi, sancţionaţi de poliţiştii rutieri

Marţi, poliţiştii rutieri au continuat acţiunile de disciplinare a participanţilor la trafic, ocazie cu care au desfăşurat acţiuni punctuale pentru temperarea vitezomanilor şi combaterea indisciplinei pietonale.
Au fost aplicate 296 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe abateri fiind comise de conducători auto (171), dintre care 79 nu au respectat viteza legală, 33 au condus autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, 28 nu au utilizat centura de siguranţă, iar 5 au vorbit la telefonul mobil, fără utilizarea sistemului „mâini libere”.
Unul dintre vitezomani, un bucureştean în vârstă de 79 de ani a fost lăsat fără permisul de conducere după ce autovehiculul pe care îl conducea a fost înregistrat de radar rulând cu 122 km/h pe DN 2 E85, în localitatea Căldăruşanca.
Alţi şase conducători auto au rămas pietoni, patru dintre ei pentru că au efectuat neregulamentar depăşiri, unul pentru că nu a respectat culoarea roşie a semaforului electric, iar un altul pentru că nu a acordat prioritate pietonilor angajaţi în traversare regulamentară pe strada Crângul Meiului din municipiul Rm. Sărat.
Tot ieri, în intervalul orar 08.30 – 12.30, poliţişti din cadrul Biroului Rutier de la Poliţia municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune punctuală pentru combaterea indisciplinei pietonale.
Cu această ocazie, au fost aplicate în total 69 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 31 pietonilor care şi-au pus viaţa în pericol, traversând prin alte locuri decât cele special amenajate.
Acţiunea a fost continuată după-amiază, de această dată fiind depistaţi şi sancţionaţi 34 de pietoni imprudenţi.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii rutieri i-au avut în vedere şi pe conducătorii auto care opresc în locuri în care afectează fluenţa traficului, 11 şoferi fiind sancţionaţi pentru că au oprit în locuri unde efectuarea acestei manevre este interzisă.



Atenţie la traversare!

Vineri seară, în jurul orei 20.00, pe DN 2 E85, pe raza comunei Movila Banului s-a produs un accident de circulaţie.
Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a rezultat că, în timp ce conducea un autoturism către Urziceni, un bărbat de 37 de ani din judeţul Botoşani a acroşat şi accidentat un buzoian de 59 de ani, care mergea pe lângă bicicletă şi s-a angajat în traversare prin loc nepermis şi fără să se asigure.
După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei, fiind oprit de poliţişti pe raza oraşului Urziceni.
Victimei i-au fost acordate îngrijiri medicale, însă leziunile suferite nu au impus internarea.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi alcoolscopic, aparatul „Drager” indicând în cazul pietonului o concentraţie alcoolică de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier.

Sursa IPJ Buzau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs