sâmbătă, 17 septembrie 2011

POLITIA VA INFORMEAZA 15.09.2011

Aveţi grijă de bunurile personale! / O femeie de 37 de ani din comuna Verneşti, care şi-a lăsat geanta cu bani în propriul magazin, „a rămas” fără 500 de lei şi 175 de euro


Joi noapte, cu puţin înainte de ora 22.00, o femeie în vârstă de 37 de ani din comuna Verneşti a apelat S.N.U.A.U. „112” şi a sesizat că i-au fost furaţi banii din poşetă.
Cazul a fost preluat de echipa operativă din cadrul Secţiei 4 de poliţie rurală Buzău, poliţiştii constatând că furtul a fost comis în incinta magazinului pe care păgubita îl administrează. După ce s-a întors de la aprovizionare, femeia şi-a lăsat poşeta deschisă, pe un raft, în apropierea casei de marcat şi a ieşit din unitate uitând că nu a mai rămas nimeni înăuntru.
În jurul orei 19.30, în timp ce discuta cu două prietene, reclamanta a observat că în magazin a intrat o localnică, însă nu a însoţit-o întrucât era convinsă că în unitate se află soţul său. După câteva minute, clienta a venit la ea şi i-a dat banii pentru două sticle de bere pe care le luase de pe raft.
Imediat, femeia a verificat dacă lipsesc bani din casă, dar nu a constatat nereguli, astfel că şi-a continuat activitatea până în jurul orei 22.00. Când se pregătea să închidă magazinul, a verificat şi geanta personală, constatând lipsa sumei de 500 de lei şi 175 de euro.
În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti, a rezultat că suspecta are 65 de ani şi este din localitate. Pe numele acesteia a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de poliţiştii din cadrul Secţiei 4 de poliţie rurală Buzău.





Ginere şi socru, reţinuţi la scurt timp după comiterea furtului

În noaptea de 14 spre 15 septembrie, în jurul orei 23.00, un poliţist din cadrul Secţiei 6 de poliţie rurală Merei şi un jandarm care acţionau pe raza comunei Săhăteni au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în apropierea unui lan de porumb a fost observat un autovehicul suspect.
Echipajul mixt a intervenit imediat în zonă şi a efectuat semnalul regulamentar de oprire autoturismului semnalat, care circula pe DJ 188R, însă şoferul nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea.
La scurt timp, maşina a fost oprită cu sprijinul unei alte patrule care a intervenit la faţa locului, la volan fiind identificat un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Merei. Acesta era însoţit de proprietarul maşinii, în vârstă de 50 de ani (tatăl concubinei sale).
Cei doi au fost conduşi la sediul Secţiei 6 de poliţie rurală Merei, iar în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în urmă cu puţin timp, sustrăseseră aproximativ o tonă de porumb de pe un teren aflat pe raza localităţii Sărăţeanca.
Împotriva suspecţilor s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Faţă de tânărul de 24 de ani a fost luată şi măsura reţinerii permisului de conducere.



Grup cunoscut cu „preocupări” infracţionale, destructurat de poliţiştii de investigaţii criminale

Poliţişti de investigaţii criminale şi de ordine publică de la Poliţia municipiului Buzău, împreună cu o grupă din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă, au efectuat joi activităţi de scotocire în cartierul Mihai Viteazu, în vederea identificării şi prinderii membrilor unui grup cunoscut cu preocupări infracţionale.
S-a reuşit, astfel, prinderea a trei buzoieni în vârstă de 35, 21 şi 37 de ani şi a unui bărbat în vârstă de 42 de ani, din judeţul Caraş Severin, suspectaţi că în noaptea de 12 spre 13 septembrie au sustras aproximativ 50 de metri din cablul ce alimenta cu energie electrică o societate comercială din Buzău, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 15.000 de lei.
Fapta figura în evidenţe cu autori necunoscuţi.
Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au luat împotriva celor patru suspecţi măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru furt calificat, tăinuire, respectiv complicitate la săvârşirea infracţiunii de furt calificat şi continuă cercetările în vederea documentării întregii lor activităţi infracţionale.



Acţiune comună a poliţiştilor şi cadrelor didactice pentru depistarea elevilor care absentează de la cursuri

Joi, în intervalul orar 10.00–12.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, împreună cu jandarmi, poliţişti locali şi cadre didactice de la Colegiul Agricol şi Colegiul Tehnic Buzău au fost implicaţi într-o acţiune pe linia prevenirii delincvenţei juvenile şi a absenteismului şcolar.
Echipele de control au „vizitat” cinci localuri de alimentaţie publică – săli de internet, baruri, cluburi – şi două parcuri cunoscute ca fiind frecventate de elevi, ocazie cu care au fost depistaţi 4 liceeni care plecaseră de la ore înaintea terminării programului.
Elevii au fost îndrumaţi către unităţile de învăţământ la care sunt înscrişi, directorii urmând a fi informaţi cu privire la neregulile constatate.
În total, au fost legitimate 28 de persoane, efectuate 6 controale corporale sumare şi 4 controale ale bagajelor.
Astfel de acţiuni vor continua pe toată perioada anului şcolar, prevenirea implicării elevilor în situaţii de risc fiind una dintre priorităţile poliţiştilor buzoieni.



Locuitorii din Vadu Paşii şi Săgeata, „vizitaţi” de poliţişti / Acţiunea se înscrie în activităţile desfăşurate în cadrul Programului privind prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului.

Joi, poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi de la Serviciul de Ordine Publică, împreună cu poliţiştii care îşi desfăşoară activitatea la Secţia 1 de poliţie rurală Mărăcineni au organizat o caravană

de informare a cetăţenilor din comunele Vadu Paşii şi Săgeata.
Acţiunea preventivă a urmărit conştientizarea localnicilor cu privire la importanţa asigurării locuinţelor, anexelor şi a bunurilor de valoare pe care le deţin, pentru a nu deveni victime ale hoţilor. În mod deosebit, poliţiştii i-au sfătuit pe locuitorii celor două comune să fie atenţi la datele pe care le furnizează necunoscuţilor cu care intră în contact şi la cei cărora le permit accesul în gospodării.
De asemenea, le-au vorbit şi despre regulile de circulaţie, insistând asupra cauzelor generatoare de accidente grave.
Peste 500 de cetăţeni din cele două comune au discutat cu oamenii legii şi au primit pliante cu recomandări preventive.
Acţiunea face parte din seria activităţilor desfăşurate de poliţiştii buzoieni în cadrul Programului privind prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului.



Şoferi inconştienţi, scoşi la timp din trafic de către poliţişti /Având 1,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, un şofer în vârstă de 55 de ani „orbecăia”pe un drum judeţean

În cadrul activităţilor desfăşurate în ultimele 24 de ore de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră, au fost identificaţi şi scoşi din trafic trei conducători auto care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, toţi alegându-se cu dosare penale.
Unul dintre aceştia – un bucureştean de 30 de ani – a fost oprit de un echipaj al Biroului Rutier Buzău care a acţionat pe Aleea Industriei, iar la testarea efectuată cu aparatul „Drager” a rezultat o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Autoturismul celui de-al doilea – un râmnicean de 37 de ani – a fost depistat la ora 21.15, în timp ce se deplasa pe strada Păcii din municipiul Rm. Sărat, poliţiştii stabilind că şoferul avea o concentraţie alcoolică de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă cea mai mare valoare a fost constatată la un şofer în vârstă de 55 de ani, din comuna Berca.
O patrulă din cadrul Secţiei 3 de poliţie rurală Berca l-a prins în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 23.00, în timp ce conducea o autoutilitară pe DJ 203L, având 1,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Celor trei conducători auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sursa IPJ BUZAU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs