duminică, 4 septembrie 2011

Germania nu ne sprijină pentru aderarea la Schengen: România şi Bulgaria nu sunt încă pregătite..


Ministerul german de Interne nu are nicio intenţie să-şi schimbe opinia negativă privind pregătirea României şi Bulgariei în vederea aderării la Schengen.
"În prezent, Sofia şi Bucureştiul încă nu sunt pregătite să adere la Acordul Schengen", a declarat ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, relatează duminică site-ul Novinite.com.

Argumentele nu se refera la pregatirea tehnica a tarii noastre, ci la nivelul coruptiei si al crimei organizate care, oficial, nu au nicio legatura cu integrarea.

"Nu suntem entuziaşti şi luăm în considerare rapoartele mai degrabă negative asupra celor două ţări, încă ne îndoim de finalitatea unui asemenea pas", a explicat Jens Teschke, un reprezentant al Ministerului german de Interne.
Potrivit lui Teschke, ministrul Friedrich intenţionează să mai discute această problemă cu omologii ...
Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen nu poate fi facuta decat cu acordul unanim al ministrilor de Interne din toate tarile membre, iar mai multe tari, printre care Germania, Franta, Olanda sau Danemarca, s-au opus, sustinand ca exista riscuri de securitate din pricina coruptiei si criminalitatii crescute.


Sursa:C.C

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs