joi, 1 septembrie 2011

Cazinoul din Constanţa, preluat de Ministerul Turismului şi Dezvoltării pentru a fi renovat


Guvernul a aprobat, miercuri, o hotărâre prin care Cazinoul din Constanţa va fi preluat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului(MDRT), pentru reabilitarea clădirii, a anunţat ministrul de resort, Elena Udrea.

"După 100 de ani de existenţă în proprietatea statului cazinoul era cât pe ce să fie dat de domnul Mazăre (Radu Mazăre, primarul oraşului Constanţa, n.r.) unei companii private. Urma să îl înstrăineze, decizia fusese luată, dar la presiunea opiniei publice s-a încercat găsirea altei soluţii", a spus Udrea.

Ministrul a precizat că această clădire putea fi restaurată din fonduri europene dacă Mazăre ar fi întocmit documentaţia necesară.

"Din păcate, acest cazinou putea fi reabilitat din fonduri europene dacă domnul primar Mazăre făcea efortul de a scrie un astfel de proiect cu finanţare din fonduri europene. Până acum nu a completat lista proiectelor pe care ar trebui să le depună pentru a fi finanţate din cele 93 de milioane de euro pe care Constanţa le are la dispoziţie. Avem un singur proiect semnat, altele sunt depuse, dar nu la minister. Dânsul nu ştie nici procedura de accesare a fondurilor europene", a mai spus ministrul.

Udrea a declarat că după reabilitare Cazinoului clădirea va fi transferată înapoi la Consiliul Judeţean Constanţa.

CJ Constanţa a aprobat săptămâna trecută transferul Cazinoului către Ministerul Dezvoltării.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs