sâmbătă, 24 septembrie 2011

BENONE SINULESCU RENUNTA LA TITLUL DE CETATEAN DE ONOARE SI DIPLOMA O CEDEAZA PRIMARULUI BOSCODEALA


Cantaretul de muzica populara Benone Sinulescu a renuntat la titlul de cetatean de onoare al municipiului Buzau, pe care l-a primit in urma cu sase ani, din cauza conflictului pe care l-a avut cu Primaria.

"Nu scapati nicio ocazie de a ma face vinovat de faptul ca am adus pe lume cantecul Cat e Siriul de mare. Aceasta melodie, mult iubita de buzoienii mei dragi, canta neasemuitele frumuseti ale judetului nostru si transmite curatenia si emotia artistica a locuitorilor sai.

Domnule primar, deoarece in ultimul timp mi s-a imputat de multe ori ca sunt cetatean de onoare al Buzaului, va restitui aceasta diploma care, oricum, cred ca va va onora mai mult pe dumneavoastra ca primar si mai putin pe mine, care oricum sunt foarte onorat ca sunt buzoian si am onorat cu mandrie numele de Buzau, prin toate cantecele mele", a transmis Benone Sinulescu primarului Constantin Boscodeala prin intermediul unei scrisori.Benone Sinulescu a declarat ca in acest mod vrea sa elimine "orice speculatie privind avantajele pe care le-ar avea de pe urma titlului de cetatean de onoare al Buzaului".

"Oricum cei 500 de lei pentru cantecul difuzat de orologiul de la palat ii voi dona scolii de nevazatori din oras", a spus Sinulescu.

Primarul Constantin Boscodeala nu a putut fi contactat, dar subiectul va fi pe ordinea de zi a CL Buzau de saptamana viitoare.

In urma cu doua saptamani, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania a trimis o somatie oficiala catre Primaria Buzau prin care solicita achitarea unei taxe lunare pentru melodia Cat e Siriul de mare, prelucrata electronic, dupa care orologiul din Buzau da ora exacta

Sursa AGERPRESS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs